vegas 18 pc setup

Odpovědět
kfy

Dobrý den,
měl bych takový všeobecný dotaz ohledně pc sestavy na střih v sony vegas
stříhám povětšinou v 2.7k/60fps , plánuji 4k/60 , problém je že současnou sestavou mám už teď problém s rychlostí(svižností) náhledů při stříhání a 4k je už celkem dost trhané, a nejsem si jist kde je problém, jestli se pak video renderuje hodinu nebo dvě je mi celkem jedno, důležitá je svižnost stříhání
moje sestava i7 8700k, 32g ram, gtx 1080 8gb, systémový disk je ssd, jako úložiště používám 2x 1tb ssd disky (zdroje k projektu májí většinou do 2tb velikosti)

Děkuji za odpovědi
Romolus
Příspěvky: 1750
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Vaše sestava není zase tak slabá. Asi nejslabší článek ve Vašem výčtu je grafická karta. Čím silnější s více pamětí, tím lépe.
kfy

tak jsem přesedlal na rtx 3090 24gb a rozdíl nepozoruji :) nemohl by být problém v úložišti resp. rychlost obyčejného ssd nedostatečná? přemýšlím přechod na m2 nvme disk na kterém bych měl zdrojové materiály
Romolus
Příspěvky: 1750
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Gratuluji. Posílení grafické karty ničemu neuškodí. Chcete-li jí využít naplno, zvažte přechod na DaVinci Resolve 18. Tak bude výkon gr. karty dozajista znát. M.2 disky Samsung mám pro účely střihu videa právě v DR v PC tři. Jejich rychlost napomáhá dynamickému střihu.

P.S. Sekání videa může být způsobeno odlišným framerate video souborů a kmitočtu monitoru.

Doporučení: Zkuste DR 18 Free a budete-li spokojen, přejít na verzi Studio je pak hračka.

Já pracoval s Vegas Pro od verze 11, přes deset let. Přechod k DR byl u mě správným krokem vpřed.
kfy

právě jsem už Davinci zkoušel, svižné oproti vegasu, ale nemohl jsem si zvyknout a nakonec jsem usoudil že méně nervů mě bude stát návrat k zasekanému vegas
Romolus
Příspěvky: 1750
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Ano. Zpočátku, měsíc dva to drhne, protože je člověk navyklý na způsob práce ve Vegas. Při soustředění a snaze se to pomalu překlopí. Ani v DR není vše, jak by mohlo býti. Ale Vámi zmíněná svižnost, je velikou devízou. Máte-li ve zvyku využívat klávesové zkratky, dá se je ve velké míře přenést do DR a práce je pak ještě dynamičtější. Já první měsíc pořád chtěl, aby bylo v DR vše tak logické, jako ve Vegas. Potom jsem si pomalu zvykl a jede to už samo.
jizapo
Příspěvky: 56
Registrován: 25.01.2021, 15:31
Kontaktovat uživatele:

Osobně jsem používal Vegas ver.15 do roku 2018. Po zkušenostech, kdy jsem rendeeroval video HD ze dvou kamer s filmem o výsledné délce 1h12min a doba renderování trvala 14 hodin, tak jsem pomalu začal zkoušet DR ver.15. Tady ještě nebyly téměř žádné videa s návody a návod dodaný s DR byl jen v angličtině a ještě bloknutý proti CtrlC, takže nějaké translate google bylo téměř nepoužitelné. Plácal jsem se v tom, to přiznávám a to včetně barevných úprav, které překonávají Vegas ne o parník, ale přímo o letadlovou loď. :roll: Dnes, když je různých videoworkschopů na Youtube mraky a to i v češtině, nebo v angličtině s titulky (překládá Google docela obstojně), tak je to jen věnovat tomu pár týdnů volného času. Lidé kteří si fotografie upravovali v Photoshopu, s tím že uměli využívat celý jeho potenciál, tak jim budou úpravy v DR trochu povědomé. A jinak existuje i spousta psaných návodů k DR. Sám mám přeloženou celou stránku Cut, Color, Fairlight a více jak 2/3 Fusion. K tomu velmi potřebný úvod do vlastního systému správy Projetů a nastavování vlastností otevřeného Projektu.
Tady na fóru jsem hned z počátku dal do placu krátký a velmi stručný návod. "DR v kostce".
A kláves.zkratky zde dal do placu kolega Romolus. Já osobně jsem se raději přeškolil na zkratky DR i když pár vlastních jsem si tam přidal.


Naposledy oživil Anonymous v 24.12.2022, 16:37
Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů