Menu a propojení kapitol

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Sharp

V projektu mám hlavní menu z kterého se spouští hlavní film, dále jsou tam tři tlačítka s odkazy na tři podmenu a v každém podmenu odkazy na dvě galerie fotek s hudbou. Poslední tlačítko v hl. menu tvoři odkaz na výběr kapitol, který je tvořen třemi navzájem propojenými stránkami (3 stránky v každé odkazy na 6 kapitol).

Problémy:
1. Po skončení hl. filmu se disk vrací do třetí stránky výběru kapitol, kde je odkaz na poslední kapitolu i když je nastaveno vracení do hl. menu (mám to nastavený tak, že na začátku hl. filmu jsou dvě indexové značky kapitol - jedna pro začátek přehrávání z hl .menu a druhá pro volbu první kapitoly z výběru kapitol, dále je film rozdělen standartně na kapitoly a na konci nastaven návrat do hl. menu.
2. V prvním podmenu a první galerii se galerie sama rozhodí při rendrování na dvě kapitoly a nefunguje vracení do menu u ostatních galerií vše funguje při stejném postupu vkládání fotek do projektu bez problémů.
3. Při přehrávání disku na TV jsou menu po stranách oříznutá a to navíc každá strana jinak (vlevo asi tak 40 bodů a vpravo 25 když beru jako základ šířku obrazu DVD 720)
4. Tlačítka menu v TV problikávájí - pokud je délka menu 10s. tak jednou za 10s. tak na 2s. aktivní tlačítko zhasne, když je menu dlouhé 60s. zhasíná jednou za 60s. V PS9 to bylo v pohodě.

Díky moc za rada !!!
Mart
Kontaktovat uživatele:

Poradil bych s bodem 1 (jak to opravit v IfoEditu), ale asi to nemá cenu když je to jinak rozházené.
Zkus před renderováním zatrhnout "Vždy znovu zakódovat celý film" jak radil Juromir.

Mrkni tady, možná ti to pomůže:
http://pstudio.martr.eu/forum/read.php?9,1495

Každopádně nejsi zdaleka jediný kdo má s menu v PS10 problémy.
Sharp

Tak hoď stručnej popis. Díky
Sharp

Poradí někdo jak nastavit vraceni viz. bod 1 v prvním příspěvku v programu IfoEdit.
Díky za radu!!!
Mart
Kontaktovat uživatele:

V IfoEditu si otevři VTS_01_0.IFO. Ve VTS_PGCITI si najdi tvou poslední kapitolu a v dolní části okna najdi PostCommand který směruje do menu (CallSS VTSM ...), ten edituj a v roletce (combu) si jen zvol jako menu: root.
Kdyby byl problém, tak mi napiš mail a vyřešíme to.
pb

..Jak je to tedy s tím rendrováním na DVD a tvorbou menu? ......funguje to? Líbí se mi právě možnost jedním programem sestříhat, vytvořit menu a exportovat do hotového DVD..... jde to? Vyřešila to záplata 10.6?
Díky za odpověď se zkušeností
Sharp

Pro Marta:
OK. Zkusím to a dám vědět, zatím díky za radu !!!
Zamčeno
  • Informace