Vanguard fotobatoh Alta Rise 45 a 48 - porovnání

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
Odpovědět
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Pro případné zájemce o levný fotobatoh s mnoha možnostmi uložení fotoaparátu, videokamery, dronu a podobně. Já si objednal oba, abych si mohl lépe vybrat podle skutečné velikosti. Nikde jsem nenašel obrázky k porovnání, které by mně pomohli s výběrem a proto jsem je vyfotil sám. Osobně mám dilema. Menší je lehčí a skladnější. Do většího se zase lépe vtěsná mnohé příslušenství.

Obrazové porovnání:

https://romolus66.rajce.idnes.cz/Vangua ... _porovnani
MONYS
Kontaktovat uživatele:

Zdravím,
nad některým z těch batohů budu též do budoucna uvažovat.Ale koukal jsem na YT že jste propadl fimování z dronu ale bohužel postrádám i nějaké ukázky z Vašich 4K kamer Sony.Zeptám se, byl by jste ochoten dát naYT nějakou současnou ukázku z kamer SONY?Děkuji a jsem s pozdravem Milan
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Pro Monys: Dobrý den, Milane. Děkuji za Váš zájem. Je pravda, že teď prožívám období, kdy mě baví létat s dronem a poznávat svět ze vzduchu. Vybízí mě k tomu i lidé z mého městečka, kterým poskytuji fotky vypíchnuté ze 4k videa našeho blízkého okolí. Mám sice videokameru a foťák Sony, konkrétně FDR-AX100E a RX10M3, ale točím nimi jen velmi málo. Důvod je prostý. Třesou se mně ruce bohužel tak, že to žádný stabilizátor neustojí. Točil jsem jsem převážně video pro mou rodinu, tzv. domácí. Točit výlet ze stativu z podstaty věci nejde, a tak teď raději proháním dron, který má stabilizaci skvělou a drží se ve vzduchu bez mé přímé pomoci.

V blízké budoucnosti si chci pořídit gymball. Co nejlehčí a velmi účinný. Teď se nově objevil DJI Ronin SC, který se mně moc líbí a neměl by být ani drahý. V combo verzi je na západ od nás, za 459 Euro. Bude-li u nás cena stejná (u DJI bývá), budu se o něj ucházet a potom doufám bude mnou natočeno opět něco z ruky.

Nenudím se. v PC ředělávám postupně celý domácí archív, tedy většiny toho, co jsem zachoval v originále v Sony Vegas Pro 12. A převádím to skrze Frame Server a MeGUI do HEVC H265.
MONYS
Kontaktovat uživatele:

Ještě jednou zdravím,a děkuji za odpověď.Tak jsme oba na tom stejně jsem senior nad 70. Já to řeším 3osým gimbalem MOZA AIRCROSS sice má nosnost jen 1,8kg ale pro moji GH5 plně vyhovuje.Pro další kameru BMPCC4K jsem pořídil ZHYIUN CRANE3 nosnost až4.5kg lze z něj ovládat pomocí kabelu clonu iso čas a rekordig aniž bych musel šahat na kameru a tím rozkmitat stabilizaci,zatím to lze aplikovat jen u GH5.Ale na druhou stranu gimbal nelze používat stále, hodí se spíše na sportovní a akční scény.Milan PS:Posílám SZ
kamera11
Kontaktovat uživatele:

Dívám se dívám a ......kdysi dávno (!), nás učil Stanislav Cáhel z ČT základy kamery. Provázek omotaný na ruce, puštěný dolů a přišlápnutý botou. "Nejoriginálnější" rada jeho byla, "když se ti třesou ruce, přivaž si na ruku cihlu".....vysvětleno,cihla je těžká, zapínají se na ruce jiné svaly a záběr kamery je takřka bez třesu. Dnes tyto rady (i jné...) vypadají jako z pravěku. OK. Jde o to, že dnes čtu na webech (kolem filmu a fotografie), jak dnes ONI fotografové kupují, doporučují stativ za 10 000.- kč, i více, jindy "podobné" vymoženosti za drahé peníze. Nóó, jsou to hračky pro starší. Proč né..... Většina těchto "hraček" se dá nahradit, či se podobnému vyhnout. "Švenk" se kdysi považoval až za poslední...Dávalo se přednost mrtvému záběru.....Dnes frčí DRONY a při snímání na video dynamické záběry......Všechno jde dopředu.................:P
Odpovědět
  • Informace