Nejdříve musím podotknout, že jste tu z vlákna na kameru Canon GX10 udělali zase tak trochu rozmělněnou "tlachárnu". Na to si máte vyrobit vlákno nové v sekci ostatní. Nově příchozí na fórum jde po názvech jednotlivých vláken a doufá, že se dozví něco konkrétního. A pak bác. Během přibývajících příspěvků se téma buď rozmělňuje nebo se začne uhýbat od původního tématu úplně. Nic ve zlém, ale děláte tu v tom nepořádek, který se mně po Vás opravdu NECHCE uklízet. Když se na to podíváte z mého pohledu, určitě pochopíte, o čem tu mluvím.
Teď se jen stručně vyjádřím k předchozím příspěvkům na již stokrát opakované téma. Jakou kameru nebo foťák si pořídit. Je to těžká věc si správně vybrat. Já osobně tíhnu ke značce Sony. Vypadá to, že je mi do tohoto života, tak nějak předurčena. Pár kousků od Sony už jsem v ruce měl. "Panasoniců a Canonů" o poznání méně. Nemám patent na rozum a mluví ze mě hlavně zkušenost, se všemi těmito značkami. Já osobně z těch tří budu asi zase v budoucnu vybírat Sony. Vždy pro mne i přes časté výtky, vyšel celkově nejlépe. Žádný výrobce není schopen zavděčit se všem. Kdyby pro nic jiného, tak proto, že tu máme prokletý kapitalismus, který nutí všechny okolo okrádat nebo aspoň oblbovat. Je nasnadě, že jinak bychom tu měli už dávno dokonalé přístroje, které by byly z větší části modulární a tělo by se mohlo měnit jednou za nejméně deset let. To jsem ale už moc odbočil. Promiňte. K věci. Já preferuji a vždy budu krásný obraz a velmi solidní zvuk. To Sony umí bezezbytku. Pokulhává v menu a možnostech nastavení, ale kupodivu na výsledcích je to jen zřídka kdy vidět. Dobrá jemná expozice a schopnost automaticky spolehlivě ostřit, na to bych se VŽDY zaměřil přednostně. Pak je vhodné vybírat přístroj s co největším dynamickým rozsahem a malým šumem ve špatných světelných podmínkách. Přístroj musí také dobře padnout do ruky, aby se delší souvislé natáčení pro nás nestalo mučením. Panasonic, potažmo Canon mě téměř vždy zklamaly v automatickém ostření a barevnosti nasnímaného obrazu. Víc je probírat nehodlám. A co je NEJDŮLEŽITĚJŠÍ? Kolik peněz jsme ochotni za přístroj vydat. to je ta největší brzda pro valnou většinu lidí, kteří se ovšem nespokojí s tou variantou, "chytrého" mobilu, který 90% lidí plně postačuje, protože jim jde hlavně o okamžik, kdy něco zaznamenají a jen málo o smysluplný výsledek. Už jsem řekl všechno, takže tu ode mne uvidíte příspěvek maximálně k původnímu tématu tohoto vlákna Canon GX10.
KAMERA CANON GX10
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky Romolusovi za celkové usměrnění k danému tématu.Už jsem málem byl rozhodnut vše prodat a přejít na Sony(legrace)>:D<
-
- Kontaktovat uživatele:
Musím souhlasit s Romolusem. Prošli mi rukama značky kamer jako Panasonic ,Canon a Sony. Obrazově je na tom nejlepší Sony co se týka barevného spektra (přirozený barvy).Kamera Canon G30 se dobře držela i ovládala (kolíbka zoomu neměla chybu) byla nejlíp ze všech kamer co jsem měl v rukách vybavena i hledáček byl dobrý. Ale obraz šel barevně pořád někam do ružovo fialova a to člověk mohl nastavovat vyvážení bíle jak chtěl. Panasonic to je fialová jak když vyšije hlavně je to vidět na modré obloze a zelené ani nemluvim kolikrát to vypadalo jako o fixky .Sony má barvy směrované do teplejších přirozených tonů a to mi pasuje.Bavím se o kamerách amatérských poloprofi. Profi kamery jsou asi obrazem i cenou někde jinde.
Momentálně natáčím malým foťákem Sony RX 100 IV a naprostá spokojenost až na ten malý zoom. Zato světelnost objektivu a 1palcový čip dělá u tak malého foťáčku zázraky.Když jsem natáčel kamarádce oslavu tímto fotoaparátem skoro všichni se mi smáli co to mám za dětský foťáček. Když potom z toho viděli sestřihaný video tak jim spadla brada a někteří se i omluvili.
Jelikož ještě řeším něco s delším zoomem tak sonduji fotoaparát Sony RX 10 IV nebo kameru Sony FDR-AX700. Zrovna dnes jsem měl oba přístroje v ruce v Megapixelu v Ostravě. I když RX 10 IV neměli na prodejně ale RX 10 III . Oba přístroje jsou velikostně stejný i hledáček a tlačítka mají totožný liší se jen střevama atd. Oba přístroje mají něco do sebe. Fotoaparát Sony RX 10III měl perfektní hledáček a dobře se drží v ruce a zaostřoval docela svižně. Bohužel u Kamery Ax-700 měli vybitou baterii tak jsem ji mohl jen podržet v ruce. Mám poměrně velké ruce a oba přistroje se drží velice dobře i ovládání prsty je dobré.
Cenově vychází přibližně stejně ale co jsem viděl na internetu srovnání, Tak mi připadá že Fotoaparát Sony RX 10 IV měl navrch co se týká kontrastu a světelnosti (asi má lepší skla.) Toď moje špetka do mlýna k tomuto tématu.
Momentálně natáčím malým foťákem Sony RX 100 IV a naprostá spokojenost až na ten malý zoom. Zato světelnost objektivu a 1palcový čip dělá u tak malého foťáčku zázraky.Když jsem natáčel kamarádce oslavu tímto fotoaparátem skoro všichni se mi smáli co to mám za dětský foťáček. Když potom z toho viděli sestřihaný video tak jim spadla brada a někteří se i omluvili.
Jelikož ještě řeším něco s delším zoomem tak sonduji fotoaparát Sony RX 10 IV nebo kameru Sony FDR-AX700. Zrovna dnes jsem měl oba přístroje v ruce v Megapixelu v Ostravě. I když RX 10 IV neměli na prodejně ale RX 10 III . Oba přístroje jsou velikostně stejný i hledáček a tlačítka mají totožný liší se jen střevama atd. Oba přístroje mají něco do sebe. Fotoaparát Sony RX 10III měl perfektní hledáček a dobře se drží v ruce a zaostřoval docela svižně. Bohužel u Kamery Ax-700 měli vybitou baterii tak jsem ji mohl jen podržet v ruce. Mám poměrně velké ruce a oba přistroje se drží velice dobře i ovládání prsty je dobré.
Cenově vychází přibližně stejně ale co jsem viděl na internetu srovnání, Tak mi připadá že Fotoaparát Sony RX 10 IV měl navrch co se týká kontrastu a světelnosti (asi má lepší skla.) Toď moje špetka do mlýna k tomuto tématu.
-
- Kontaktovat uživatele:
MONYS - klídek, psi štěkají, ale karavana kráčí dál ... ! >:D<
-
- Kontaktovat uživatele:
Nebyl by ještě syrový soubor z GX10 ? Ta úschovna už to smázla.
Chci zkusit jestli to vůbec jsem schopen zpracovávat, mám XH-A1 a chtěl bych upgrade na hudební akce.
Trochu mě štve ten mikrofon v těle ale ten u Xh-A1 je sice na madle ale nedává hlasitou hudbu.
Jinak mám poslední dvě kamery Canon protože jsem nenašel vyhovující Sony, jinak pokub by byl tip na stejneou nebo lepší podobnou kameru od Sony tak nemám problém ji koupit. Už jsem byl rozhodnut dát 58 000 za GX10 takže v této relaci,
díky
Chci zkusit jestli to vůbec jsem schopen zpracovávat, mám XH-A1 a chtěl bych upgrade na hudební akce.
Trochu mě štve ten mikrofon v těle ale ten u Xh-A1 je sice na madle ale nedává hlasitou hudbu.
Jinak mám poslední dvě kamery Canon protože jsem nenašel vyhovující Sony, jinak pokub by byl tip na stejneou nebo lepší podobnou kameru od Sony tak nemám problém ji koupit. Už jsem byl rozhodnut dát 58 000 za GX10 takže v této relaci,
díky
-
- Kontaktovat uživatele:
No fajn, 4 strany diskusie a o kamere nevieme nič.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj jozko, zde je test od odborníka na slovo vzatého. Poslal jsem to bugr a ten nereagoval.Tak si to prostuduj ty. http://videoproduce.cz/blog_o_kamerach.htm
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj MONYS, ďakujem za link, to je veľmi slabá recenzia, sám autor to nazval : " jednoduchý test ". Autor neprináša žiadne informácie mimo rozsahu manuálu. Podstatnú časť testu venuje rozšíreném dynamickému režimu, čo je vlastne záznam Log a je to perfektná vec v segmente dlaňových kamier. Bohužiaľ neuvádza základné veci ako je natívna citlivosť snímača a DR v EV. Spomína, že WDR pracuje s min. ziskom 9dB, ovšem to je nám na dve veci, keďže decibel je bezrozmerná veličina udávajúca pomer. Stejne tak spomína 800% navýšenie DR, ale od akej hodnoty, keď nepoznáme hodnotu základu 100%.
Čo je vskutku zarážajúce, autor si mýli ohniskovú vzdialenosť v mm s uhlom záberu v stupňoch. Naprosto nešťastne popisuje činnosť AF, technológia Dual Pixel patrí k devízam GX10 , autor sa sťažuje na rýchlu odozvu AF, čo je práve výhoda, navyše nepíše nič o možnostiach nastavenia a spústa ďaľších vecí.
Čo je vskutku zarážajúce, autor si mýli ohniskovú vzdialenosť v mm s uhlom záberu v stupňoch. Naprosto nešťastne popisuje činnosť AF, technológia Dual Pixel patrí k devízam GX10 , autor sa sťažuje na rýchlu odozvu AF, čo je práve výhoda, navyše nepíše nič o možnostiach nastavenia a spústa ďaľších vecí.
-
- Kontaktovat uživatele:
sorry, jsem tam ten test nenašel. A mezitím jsem začal hledat něco o Sony konkurenci
-
- Kontaktovat uživatele:
Nebylo by teda nějaký syrové 4k video?
Chci jí koupit ale potřebuju zjistit, jestli se mi nekousne pc při zpracování, díky B)-
Chci jí koupit ale potřebuju zjistit, jestli se mi nekousne pc při zpracování, díky B)-
-
- Informace
-