Video ze dvou kamer - způsob práce, náhled
-
- Kontaktovat uživatele:
se mi to ukotví o patro níž , hm, si říkám jestli to není nějakej bug.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to nejde. Jděte do View - Window Layouts - Default Layout. Nebo Alt+D a D. Okna se Vám srovnají do původního nastavení. Až si je uzpůsobíte dle svého, doporučuji na stejném místě pod vlastním popiskem uložit na stejném místě. Určitě to půjde.
-
- Kontaktovat uživatele:
dík, už je tam, nebudu se do toho hrabat, ať žije default (:P)
-
- Kontaktovat uživatele:
omlouvám se ale jsem stará hlava. Zapomněl jsem jak dělat ten vícekamerový střih ne tím jejich originálním způsobem. Prostě polopaticky jak rozdělím obrazovku s tím, že mi zůstanou klipy na ose pěkně pod sebou.
Jinak je naprosto supr to tlačítko Automatic Write (touch) tím se multikamerový střih dělá naprosto ideálně.
Jinak je naprosto supr to tlačítko Automatic Write (touch) tím se multikamerový střih dělá naprosto ideálně.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ani nevím, zda jsem někdy dělal střih z více kamer, jak je to defaultně ve Vegas. Já si dám video ze dvou kamer pod sebe do stop. Potom si každou rozdělím stylem obraz obraz v obraze do dvou oken vedle sebe. spustím přehrávání a dívám se na obě okna najednou. Tak kde přepínám mezi kamerami jednoduše odmazávám ze stopy video vždy v dané stopě nepotřebuji. Tak vzniká to, že nechám v obou stopách jen to, co zamýšlím ponechat. Až dojdu nakonec, jednoduše videa z obou stop, které zbyly uložím do stopy jediné. a je hotovo. Z více kamer to samé, jen více oken stejným způsobem rozdělím do náhledu a postupuji stejným způsobem. Snad je to dost srozumitelné.
-
- Kontaktovat uživatele:
tak s tím bojuju do dnes, ten postup originál multicam je sice jednoduchý na práci ale nemůžu si upravit obraz z jednotlivých kamer což mi dost vadí.
Ten postup když se rozházím jednotlivé stopy do jednoho náhledového okna má zase tu vadu, že ten střih je dost pomalý a složitý. Navíc když utlumím jednu videostopu tak mi zmizí z náhledu
Já snad zkusím Edius. jedu teď na tři kamery a Vegas mi v tom přijde nic moc. Jinak přidávám náhledové okno se zvýrazněním toho jak dělám střih. Protože podle toho, že tu píšete něco o vystřihování tak nevím jestli používáte někdo tuhle funkci.
Ten postup když se rozházím jednotlivé stopy do jednoho náhledového okna má zase tu vadu, že ten střih je dost pomalý a složitý. Navíc když utlumím jednu videostopu tak mi zmizí z náhledu
Já snad zkusím Edius. jedu teď na tři kamery a Vegas mi v tom přijde nic moc. Jinak přidávám náhledové okno se zvýrazněním toho jak dělám střih. Protože podle toho, že tu píšete něco o vystřihování tak nevím jestli používáte někdo tuhle funkci.
- Přílohy
-
- vegas-multicam.jpg (470.27 KiB) Zobrazeno 5697 x
-
- Kontaktovat uživatele:
jestli sem ještě někdo chodí tak jsem konečně zjistil jak to má Vegas vymyšlený. Takže nejdřív editovat v jedné stopě komplet video, pak dát expand multicam, ono to ty jednotlivé stopy rozhází zvlášť a pak si může člověk v klidu editovat video z každé kamery jak chce. Doostřit, změnit barvy, jas... Střih mu zůstane. uff , po několika letech jsem na to přišel.
jo a je potřeba nastavil show full fram in external monitor, jinak člověk nevidí změny a video vypadá pořád stejně.
jo a je potřeba nastavil show full fram in external monitor, jinak člověk nevidí změny a video vypadá pořád stejně.
-
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš to upřesnit? Nerozumím tomu "nejdřív editovat v jedné stopě komplet video". Dáváš materiál ze všech kamer do jedné stopy nebo každou kameru do jiné stopy?
-
- Kontaktovat uživatele:
bavím se o postupu jak to má vymyšleno primárně vegas. Jak tu psal na začátku Romolus, že to tak nedělá.
Což znamená synchronizovat, kliknout na enable multicam editing a potom označit jednotlivé stopy a dát create multicamera track. To dá všechna videa do jedné stopy kde se to pak lehce stříhá.
A řešili jsme, že nejde upravovat jednotlivé videostopy. Ale ono to jde, jak jsem zjistil až teď, stačí je po tom editování opět rozhodit do jednotlivých stop a upravit si každou zvlášť.
Ono to teda vlastně jde i v té jedné stopě, na což jsem přišel taky až teď. Jen se musí kliknout na konkrétní klip v projekt media například, dát media FX a pak člověk může měni vlastnosti jednotlivých stop.
Ale možná je to věc, kterou všichni víte a jen já jsem to do teď neuměl využít. Každopádně v žádném tutorialu jsem to nenašel.
Což znamená synchronizovat, kliknout na enable multicam editing a potom označit jednotlivé stopy a dát create multicamera track. To dá všechna videa do jedné stopy kde se to pak lehce stříhá.
A řešili jsme, že nejde upravovat jednotlivé videostopy. Ale ono to jde, jak jsem zjistil až teď, stačí je po tom editování opět rozhodit do jednotlivých stop a upravit si každou zvlášť.
Ono to teda vlastně jde i v té jedné stopě, na což jsem přišel taky až teď. Jen se musí kliknout na konkrétní klip v projekt media například, dát media FX a pak člověk může měni vlastnosti jednotlivých stop.
Ale možná je to věc, kterou všichni víte a jen já jsem to do teď neuměl využít. Každopádně v žádném tutorialu jsem to nenašel.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dík za vysvětlení, teď už jsem v obraze. Zpracování z více kamer dělám jen výjimečně a v malé míře, takže jsem se zatím obešel bez automatizace, ale je dobré vědět, že to jde i lépe (jak popisuješ).
-
- Informace
-