Zdravim,
mam dlhsie video na editaciu a potrebujem si ho prehrat zrychlene. V hornej lavej casti obrazovky mi pri zrychlenom (ked drzim os a posuvam ju doprava) mi sice video ide, ale trhano a sekane. Potrebujem vsak plynule zrychlene prehravanie. Je toto prosim mozne? Ak ano, co potrebujem (a kde?) nastavit ?
Vdaka
sekanie/trhanie videa pri prehravani
-
- Kontaktovat uživatele:
Má odpověď není vše spásná a spíše obecná. Je to zkušenost se střižnami obecně. K tomu, aby se video přehrávalo hladce je třeba dvou pilířů. Silného grafického jádra a video soubory na rychlém disku. Minimum SSD, ale lépe M2 NVMe. SSD jedou rychlostí kolem 500MB/s, M2 pak kolem 3000MB/s, ale ty nejlepší až 7000MB/s při čtení dat. Samozřejmě i rychlá RAM paměť je důležitá a čím více tím lépe. o procesoru to platí samozřejmě také. Zkrátka na střih videa musí být silný počítač.
Má přímá zkušenost je teď s Davinci Resolve, ve kterém v plném náhledu rozchodím s M2 disky 4K video ze dvou kamer zároveň, až 4x rychleji hezky plynule.
Má přímá zkušenost je teď s Davinci Resolve, ve kterém v plném náhledu rozchodím s M2 disky 4K video ze dvou kamer zároveň, až 4x rychleji hezky plynule.
- Buchar
- Kontaktovat uživatele:
Mám taky Davinci Resolve Studio 18.1.2 .... docela by mě zajímala info kolem ... prosím detailněji popsat. Mám RAM DDR4 128GB 3200MHz a pochybuji, že zde na RAMkách by mělo smysl něco vylepšovat nebo je to jinak?Romolus píše: ↑22.12.2022, 03:45 Samozřejmě i rychlá RAM paměť je důležitá a čím více tím lépe. o procesoru to platí samozřejmě také. Zkrátka na střih videa musí být silný počítač.
-
- Kontaktovat uživatele:
Toto množství paměti RAM určitě stačí, když tedy nejde o složité kompozice ve Fusion. Střižna tolik paměti ani nedokáže využít. Na DR nejsem žádný odborník, mohu psát jen o vlastních zkušenostech nebo z vyčteného.
P.S. Koho nemáte rád je Vaše věc. Sem to nepatří a proto, jako moderátor Vás nejprve o odstranění tohoto v textu příspěvku požádám. Případně později sám smažu. Určitě pochopíte, že fórum o střihu videa o tomto není a tedy to sem nepatří.
P.S. Koho nemáte rád je Vaše věc. Sem to nepatří a proto, jako moderátor Vás nejprve o odstranění tohoto v textu příspěvku požádám. Případně později sám smažu. Určitě pochopíte, že fórum o střihu videa o tomto není a tedy to sem nepatří.
- Buchar
- Kontaktovat uživatele:
Do podpisu si myslím, že můžu dát co chci pokud to nikoho neuráží a není to v rozporu s platnou legislativou. Pokud Vám to vadí tak Vy to moderujete a o tom rozhodujte. Pokud Vám to vadí respektuji to. A pokud to tak je, dejte mi BAN já sem přispívat nebudu a také pokud to tak je, vymažte veškeré mé příspěvky, protože jak jsem se díval není možné smazat u Vás účet. Mějte se a ať se daří....
Naposledy oživil Anonymous v 25.03.2023, 09:29
-
- Informace
-