Převod videa UHD24p na SD50i

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
Saxel

Ostrost výsledného videa lze měnit úpravou parametru u příkazu Blur. Video už je komprimováno HC Encodérem do mpeg-2 a tudíž by se mělo použít k autoringu DVD bez další rekomprese. Zvukovou stopu lze snadno převzorkovat na framerate 25 fps také pomocí Avisynthu a následně komprimovat do AC3 např. pomocí encodéru Aften a výsledné ac3 použít přímo v authoringu DVD. Převzorkované audio ve formátu ac3 lze stáhnout tady. Všechno lze tedy udělat pomocí bezplatných nástrojů a přitom ve velmi dobré kvalitě. Nicméně audio by mělo jít bez potíží vyrendrovat přímo v tvém střihovém programu. Pro konverzi videa je prvním předpokladem instalace Avisynthu, já používám verzi 2.6.0, 32 bit. Dále budou potřeba nakopírovat minimálně 2 pluginy do složky "c:\Program Files (x86)\Avisynth\Plugin". Přikládám archiv s adresářem, ve kterém jsem tvůj vzorek konvertoval, přidal jsem tam i potřebné pluginy: avis_dvd.zip.
Jirka M
Příspěvky: 144
Registrován: 15.03.2017, 07:24
Kontaktovat uživatele:

Děkuji za pomoc. Avisynth jsem nainstaloval, dvě pluginy překopíroval do složky Plugin. A studuji českou dokumentaci. Asi musím ještě nainstalovat VirtualDub. Až se tím pročtu, tak snad to nakonec nějak dám s tvojí pomocí dohromady. Dík!
Saxel

Nainstalovaný VirtualDub je výhodou, protože umí načítat skripty .avs a je možné v něm kontrolovat výsledek ještě před enkódováním.
Rozbal si na disk ten můj ZIP a textovým editorem (např. notepad) otevři skripty s příponou .avs. V nich oprav cesty podle tvých umístění a zkus skripty otevřít ve VirtualDubu. Pokud by hlásil chybu plugin LSMASHVideoSource, pravděpodobně budeš muset doinstalovat do systému "Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable".
Skript "vzorek_av.avs" bude ve VirtualDubu přehrávat i zvuk. Až se ti budou přehrávat skripty ve VirtualDubu, oprav cesty (první dva řádky) v souboru HC.INI, který je ve složce HCEncoder, případně i další parametry a spusť "HCenc_028.exe" - enkodér začne komprimovat.


Naposledy oživil Anonymous v 26.12.2020, 22:45
Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host