Aktivovat Dolby 2CH Encoding/Decoding

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
kldr

Dobrý den, mám dotaz ohledně programu Pinnacle Studio HD Ultimate verze 15.
Program relativně bezchybně spolupracuje pouze se záznamy kamery Panasonic SDR-S50. Při zpracování záznamů z jiných kamer Panasonicu, nebo Sony (jiné zatím nemám vyzkoušené) se zadrhnu vždy ve stejném bodě - nelze vložit importované soubory do kompilace a vyskakuje vždy hláška:

Aktivovat Dolby 2CH Encoding/Decoding
Funkci Dolby 2CH Encoding/Decoding pro produkt Studio 15 můžete aktivovat zakoupením aktivačního klíče.
Nákup aktivačního klíče je rychlý a jednoduchý.


Aktivované mám všechno co šlo už od zakoupení a nainstalování programu - jednak netuším, proč bych vůbec tuto funkci aktivovat měl (nikdy jsem ji nepotřeboval) a i kdybych ji aktivovat chtěl, tak není jak - všechny klíče včetně 5.1 dekodéru mám aktivní, jiné mi to nenabízí a o další nadstavbové funkce nestojím.
Proč tam tato hláška vyskakuje a nedovolí vložit videosekvence do kompilace???
Mám v plánu kupovat outdoor kameru a mám obavy, zda mi pak vůbec k něčemu program bude, když se záznamy z jiných kamer zatím nejde pracovat. Bohužel jsem nikde na netu nenalezl odpověď - pouze tytéž nezodpovězené otázky, fa Corel nijak nereaguje a o jiné technické podpoře nevím.
Musí bý nainstalované ovladače všech připojovaných kamer do mého PC, nebo v čem je zakopaný pes? Mou kamerou pořízené záběry zpracuji bez potíží, jiné záznamy sice naimportuji, ale nezpracuji.
Možná je tu ve foru někde odpověď, ale nepodařilo se mi ji najít.
Děkuji za odpověď
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Vámi zmiňovaná kamera nahrává zvuk ve formátu MPEG1 AudioLayer 2 a AAC. Vámi zmiňovaný problém bude v tom, že záznamy z kamer, který vyžaduje dokoupení klíč je je zvuk natáčen v Dolby Digital AC-3. Chce to tedy tento coder aktivovat, inak se nehnete z místa.
kldr

Za odpověď děkuji, průšvih je v tom, že tedy sice asi už vím, kde tedy je problém, ale není řešení ho odstranit - program mě tlačí k dokoupení, ale zároveň ho nenabízí. Všechny aktivační klíče mám, jiné nejsou. Nákup aktivačního klíče rozhodně není rychlý a jednoduchý.
Jan

Pinnacle 15 požaduje k dokoupení aktivačního klíče, ale když ho chci dokoupit, systém mě ukáže Error, i když jsem připojen na internetu. Dříve jsem ten problém neměl a videokazety si nechávám přepisovat do digitální formy od r. 2011. Až nyní, kdy jsem si přepis nechal udělat u jiné firmy, i když se stále jedná o filmový klip mpg, 720x576, 48kHz, stereo 2, mi Pinnacle nechce nový soubor zařadit k editaci ani detektovat scény.
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Vysvětlení je snadné. PS15 je už starý program, který se dlouho neprodává a tak ani nepodporuje. Budete to muset obejít nalezením aplikace, která vám tento klíč dovolí vygenerovat. Jiná cesta asi není.
Jan

Aplikaci se mi bohužel nepodařilo najít, ani Webnode mi nepomohl. Zkusil jsem kontaktovat Avid, který provozuje Pinnacle, kde jsem se již dříve zaregistroval, avšak bez úspěchu. Česká telefonická linka byla zrušena. Jejich zákaznický servis je špatný. Ani písemný vzkaz jsem neměl kde zanechat. Měli by mít zájem na tom, abych si dokoupil aktivační klíč.
Jiná cesta existuje, ale není příliš výhodná. Bezplatný a nedokonalý Movie Maker přijal odmítnutý digitální přepis bez problémů k editaci a žádný aktivační klíč nevyžadoval. Aniž bych cokoliv editoval, hned jsem film uložil. Po té PS 15 bez problémů detektovalo scény bez aktivačního klíče, což jsem nečekal. Následná editace probíhala bez problémů. Tento způsob je pracný a zdá se, že Movie Maker uloží soubor v horší kvalitě. Starší přepisy z předloňského roku také bez problémů edituje. Jenom soubory přepsané letos jinou firmou odmítá bez předchozí editace. Na HD kameru jsem včera natočil krátký klip a PS 15 ani nyní po mě nechtěl aktivovat Dolby. V této souvislosti bych se rád zeptal, zda nevíte o nějakém bezplatném programu, který se dá stáhnout a byl kvalitnější než Movie Maker, který mi doporučil systém Windows 7. Na ukládání potřebuje příliš času a kvalita editovaného a uloženého filmu je horší.
Pokud bych se rozhodl koupit nový program, co byste mi doporučil? VEGA SONY je pro mě příliš drahá.
Zamčeno
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host