převod formátů videa v Pinnacle

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Rozhodl jsem se svou sbírku domácích videí archivovat (zálohovat) v dalším z moderních formátů dneška. To jest H264. Jestli se nemýlím je to v Pinnacle především možnost konvertovat do MPEG4. Bohužel nejsem žádný odborník, přes různé formáty videa a proto se snažím najít tady na fóru někoho zkušeného.

Rozhodl jsem se pro MPEG4 hlavně z důvodu omezení velikosti úložného prostoru na HDD. Snažím se zachovat kvalitu originálů hlavně z DV kamery. Zajímá mne hlavně nastavení velikosti bitrate, aby po přepočtu nebyla znát ztráta kvality obrazu. Zvuk se bohužel degraduje z PCM na dolby digital, ale chtít zachovat PCM zvuk a zmenšit výrazně velikost archivního souboru prostě není proveditelné. Dá se samozřejmě k výsledku minimalizace souboru laborovat, ale nemám tolik času, abych byl ochoten tento náročný proces podstoupit. Pří svém pokusu jsem nastavil bitrate na 5000Kbps, oproti nastavenému 3200 nebo 3800Kbps (zpomněl jsem přesnou hodnotu a není jí jak opět zjistit. Po znovu otevření MPEG4 exportu, se objeví vždy mnou předefinovaných 5000Kbps), které nabízí Pinnacle při vybrání položky Vlastní. Má tu někdo zkušenost, jakou minimální hodnotu zadat, aby video bylo opticky stále stejně kvalitní, jako originál z DV (D8) kamery?

Nebo bych měl dokonce zvolit pro příště třeba DivX? pomohu si tímto výběrem ještě snížit bitrate a zachovat původní kvalitu? Podotýkám, že chci zachovat klasických 720x576 bodů, při 25sn/s. Díky za připadnou radu všem, kteří se v tom vyznají lépe, nežli já.
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Myslím,že laborování vás nemine,doporučit nejlepší typ souboru pro archivaci je hodně subjektivní záležitost.Co vyhovuje mně už nemusí vyhovovat ostatním.Já bych určitě nezvolil DivX formát,jde o rekompresovaný soubor AVI a k tomu mám averzi.

Naposledy jsem archivoval DV soubor,původní velikost 783MB

Používám pro archivaci tyto soubory a jejich předvolby:

MPEG-2-TS,komprese H 264,datový tok 5000 kb/s,Dolby Digital
výsledek:soubor m2ts,velikost 133 MB,bitrate 5759 kbps

MOV,komprese MJPEG,sound PCM,kvalita 50%
výsledek:soubor mov,velikost 259 MB,bitrate 9814 kbps

MPEG-4,komprese MPEG-4,datový tok 5000 kb/S,zvuk MPEG-4
výsledek:soubor MP4,velikost 118 MB,bitrate 4982 kbps
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Děkuji Vám za pomoc ve výběru. Vidím, že jsem s MPEG4 neudělal zase až tak chybu. Zůstanu tedy u něj.
paly

Zdravim. Potrebujem poradit alebo aspon usmernit. prvykrat robim s pinnacle a spravil som si video vo formate axp. a nikde mi to nechce otvorit. potrebujem radu alebo aspon usmernit ako to mam spravit. som lajk co sa tyka tychto veci. da sa to spravit aj priamo v Pinnacle???.
zatial dakujem.
lilianplus

je snadné převést TS souborů na jakékoli video konvertor s ts převodníkem
ososin

Bohužel, zatím žádný ts převodník nefungoval a po vyzkoušení ani tento, nemáte někdo ještě nějaký tip? :) Má stejný problém jako paly, předem děkuji. AXP - avi
Jirka M

Nevím,jestli to je vtip,nebo opravdu chcete tip. Soubor AXP přece není žádný soubor na přehrávání.Je to balík dat z časové osy-projektu studia Pinnacle. Ten můžete otevřít zase jen ve studiu. Celý projekt musíte finalizovat exportem do souboru, který si určíte v okně export, podle vlastních požadavků.
Zamčeno
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host