Chybí tlačítko trimování v panelu nástrojů

Odpovědět
Myšák

Ahoj.
Vyřešil, prosím, někdo problém s chybějícím tlačítkem trimování ve Studiu 18 Standard? Bez tohoto tlačítka mi přijde program nepoužitelný a vhodný možná tak na přehrávání videí :(. Nepomáhá přeinstalace, doporučovaná klávesová zkratka "T" také ne. Jestli je to standardní věc, tak je to pěkná zrada, o které se nikde nepíše. Doposud jsem používal Studio 8, také nějakou základní verzi a střih byl naprosto luxusní. Nyní, ve verzi 18, musím klipy upravovat od oka, přímo v časové ose. Tak se opravdu hezký film vytvořit nedá :(.
Je opravdu jediným řešením koupě Studia ve verzi ultimate? Pokud ano, pokusím se verzi standrd vrátit a budu muset sáhnout hlouběji do peněženky....

Děkuji za odpovědi.
Miroslav Polner

Určite sa oplatí, ak sa dá vrátiť základnú verziu Pinnacle 18 a zobrať si Ultimate, nakoľko tam je viacej výhod a možností. To trimovanie neviem, ale je to funkcia ktorá by mala fungovať aj vo vašej verzii! Nemal som nikdy základnú verziu a tak s istotou vám neviem odpovedať!
Myšák

Děkuji za reakci. Ono už se to tu na fóru řešilo, jenže bez výsledku. Nicméně i ostatní uživatelé měli ten samý problém. Napsal jsem i do Exac, tak uvidíme, jaká bude reakce. Třeba něco děláme špatně :S. Koukal jsem i na verzi upgrade na verzi Ultimate a kupodivu pokud si dokoupím jen upgrade, vychází to celé ( UPG+Standard) levněji o 100,-Kč než koupě rovnou Pinnacle 18 Ultimate. Jen píší, že se jedná o upgrade z Pinnacle 9-17, tak nevím, zda lze upgradovat i verzi 18 Standard...
Jirka M

Opravdu v základní verzi není více věcí a má jen 3 video stopy a 3 na zvuk,což je opravdu jen na základní sestříhání. To by pak nebyly verze s plnou výbavou. Při objednání upgradu, je vyžadováno jen licenční číslo některého předešlého studia. Přesné informace vám může dát pan Pospíšil na Exac.
Myšák

Děkuji za odpověď. Panu Pospíšilovi zavolám. Nicméně se mi to zdá málo i na základní verzi. Ve Studiu 8 byla sice jen jedna videostopa a jedna zvuková stopa, ale střih jako takový byl rozhodně jednodušší. Prostě se na daném klipu otevřelo okno a dalo se střihat zpředu a zezadu. Na začátku klipu byl počáteční čas, na konci konečný a uprostřed aktuální čas trimovaného klipu. Pustil jste klip, ve středním okně zjistil přesnou stopáž a na té provedl střih. Ve verzi Ultimate 18 to funguje podobně jen je možno využít více videostop? Zasekl jsem se na té "8", ale pro mé potřeby to stačilo a řešení mi přišlo dobré. I bych u této verze zůstal, jenže nepodporuje video v HD :(.
Nicméně podle vašich odpovědí je jasné, že budu muset koupit UPG na verzi Ultimate a budu doufat, že střih je tam na vyšší úrovni než ve verzi Standard. Tam jde zřejmě střihat pouze na časové ose. Takže si přehrajete klip a když ho chcete přesně střihnout, posouváte od oka jezdce přímo ve videostopě. Málokdy to trefím napoprvé :S. Ale se studiem 18 se teprve seznamuji, tak nevím, zda nedělám nějakou chybu...
Každopádně moc děkuji za všechny rady (tu)
Jirka M

Studio 8 a 18 se dá velice těžko porovnávat.Je to hned několik generací rozdíl. Sám jsem na PS8 začínal.
Klipy na časové ose nemusíte náhodně posouvat - krátit,můžete najet jezdcem pomocí šipek přesně na střih,udělat řez "N" (nůžky),označit a odmazat nepotřebné - Delete,nebo koš.
Je možné také upravovat délku klipu již v knihovně pomocí oranžových ukazatelů v náhledovém okně a pak "B" poslat na osu.
Myšák

Tak jsem to nakonec udělal. Ale přišlo mi to méně komfortní oproti střihu právě ve Studiu 8. Nicméně jsem vznesl dotaz na p. Pospíšila z Exac a jeho odpověď je jasná:
" Základní verze programu Studio skutečně trimovací okno nemá a jediná možnost úpravy délky klipu je u této verze přímo na časové ose buď tažením z levé nebo pravé strany, případně odříznutí nechtěné části videa pomocí nástroje žiletka. Manuál k programu Studio 18 je vytvořen podle verze Plus resp. Ultimate a některé funkce popsané v manuálu tedy v základní verzi skutečně nejsou. Obecně základní verze programu Studio 18 má funkce pro střih videa podle mých zkušeností poměrně hodně ořezané a je tedy vhodná spíš pro uživatele, kteří potřebují např. pouze vystřihnout reklamy z nahraných pořadů, spojit několik klipů za sebe, nebo konvertovat filmy z jednoho formátu na jiný. Pro větší úpravy doporučuji vždy uživatelům spíš minimálně verzi Plus, kde již funkce popisované v manuálu jsou."

Tak snad všem tato rada pomůže při rozhodování jakou z verzí Studia koupit.
Myšák

A pokud máte verzi Standard nainstalovanou, zpět vám jí nevezmou, protože 14denní lhůta se nevztahuje na dodávku audio a video nahrávek a počítačových programů, porušil-li spotřebitel jejich originální obal. A při instalaci to dost dobře jinak nejde. Tak mi zůstane v šuplíku Pinnacle 18 Standard a stříhat budu v Adobe.


Naposledy oživil Anonymous v 31.12.2020, 07:38
Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host