podelí sa niekto o skúsenosti?Keď chcete vypáliť Blu-ray aj s menu /cez externý program/, akú šablónu /respektíve nastavenie/ používate vo vegase pre render.Nejakú Blu-ray alebo niečo iné?Zdroj videa je 1080 50p
Ďakujem
vegas a render pre blu-ray
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
V první řadě je třeba říci, že protokoly dodnes 50p u Bluray nepodporují. Ovšem moje zkušenost je taková, že alespoň několik BD přehrávačů Sony v mém vlastnictví dokáží BD 50p bez potíží přehrát. Nastavení je v tomto případě takovéto:
[attachment 1001 Bluraynastavenrender.png]
S bitrate si ovšem můžeme troufnout jít klidně níže a to bez ztráty kvality obrazu. Ale to jen v případě, chceme-li toho vtěsnat na jednu placku více. Má zkušenost je 14Mbit/s, obecně však kolem 19Mbit/s.
[attachment 1001 Bluraynastavenrender.png]
S bitrate si ovšem můžeme troufnout jít klidně níže a to bez ztráty kvality obrazu. Ale to jen v případě, chceme-li toho vtěsnat na jednu placku více. Má zkušenost je 14Mbit/s, obecně však kolem 19Mbit/s.
- Přílohy
-
- Bluray nastavení render.png (40.89 KiB) Zobrazeno 1942 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem.Skúšal som to pred tým vyrenderovať do 50i a sekalo to.Ale keď som renderoval vo vegase do AVCHD 50p a v PowerDirectore som si urobil menu a vytvoril disk AVCHD 50i tak to už bolo bez sekania.Nejde mi do hlavy,prečo to z projektu vo vegase keď renderujem z 50p na 50i seká/teda iba niektoré úseky/.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak na to, stejně jako vy, odpověď neznám. Z 50p je lepší než 50i určitě jít raději na 25p. Je to z p do p. Vegas pak jen vynechá z 50p každý druhý snímek. U 50i se to musí navíc rozkládat na sudé a liché řádky a tam nastává ten problém s cukáním obrazu.
-
- Kontaktovat uživatele:
tak potom je zbytočné nahrávať do 50p keď chcem video dávať na Blu-ray/aby to bolo prehratelné na všetkých prehrávačoch/ budem točiť do 50i a bude
po probléme otázka je,či je viditelný rozdiel v kvalite obrazu,máte s tým nejakú skúsenosť?/pravdepodobne to bude vidieť hlavne v rýchlych scénach/ Budem musieť urobiť nejaké testy,som zvedavý aj aký bude rozdiel
pri slow motion s použitím pluginu Twixtor
po probléme otázka je,či je viditelný rozdiel v kvalite obrazu,máte s tým nejakú skúsenosť?/pravdepodobne to bude vidieť hlavne v rýchlych scénach/ Budem musieť urobiť nejaké testy,som zvedavý aj aký bude rozdiel
pri slow motion s použitím pluginu Twixtor
-
- Kontaktovat uživatele:
oprava,pozrel som testy,čo som robil a z vyrenderovaného videa z vegasu do 50p čo som vložil do PowerDirector a urobil z toho disk AVCHD50i,tak tam to tiež nebolo dobré...je teda možné urobiť zo zdrojového videa 50p Blu-ray disk 50i aby to bolo v poriadku?Bez sekania...?
-
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně jsem naposledy natáčel v prokládaném TV rozlišení, více jak přede dvěma roky. Z 50p na 50i, jsem převádět nikdy nezkoušel. Jak už jsem psal, jen do 25p. Když budete natáčet kamerou 50i, bude obraz bez větších problémů ve valné většině případů. Takže obavy jsou skoro zbytečné. 50p má největší význam v dynamických scénách nebo rychlých pohybech kamerou do stran. 25p by měly dnes běžně zvládnout všechny stolní přehrávače.
Já starší prokládaná videa 50p převádím úspěšně do 25p skrze Vegas s použitím Yadif pluginu, který je na webu autora zdarma. Jen je třeba dodržet jeho návod bezezbytku. To se stane po chvíli rutinou a jde to pak již samo. Hodně štěstí.
Já starší prokládaná videa 50p převádím úspěšně do 25p skrze Vegas s použitím Yadif pluginu, který je na webu autora zdarma. Jen je třeba dodržet jeho návod bezezbytku. To se stane po chvíli rutinou a jde to pak již samo. Hodně štěstí.
-
- Kontaktovat uživatele:
ďakujem
Zdravím,jsem začátečník a měl bych prosbu.Jaký je rozdíl mezi 50p a 50i (myslím v kvalitě obrazu) v kameře mohu nastavit oboje.A ještě jak ve Vegasu mám nastavit rendrování abych měl na výstupu stejnou kvalitu jakou jsem natočil ? Když to vyrendruji v- Blu-ray 1920x1080-50i - tak mě to zase nechce přehrát přehravač(i když je to nejnovější výrobek).Když to vyrendruji v -Internet 480p- (jak mě jeden poradil) tak ta kvalita v Mp4 není kdovíjaká.Děkuji.
-
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi na takovéto fundamentální otázky je internet plný. Stačí si najít trochu času a porozhlédnuot se. Domnívám se, že i zde na tomto fóru to bylo mnohokrát probíráno.
-
- Informace
-