bbsenior: S Corelem na výstupu nemám vůbec dobrou zkušenost.

Ostatně, je to aplikace, která mě přes některá pozitiva nezaujala. Říkám jí dětská hračka.
roman51: Edius jsem ještě na výstupu nezkoušel. Na instalaci je to taková potvora, že mě jeho zavedení do PC odrazuje. JSEM s Vegas naprosto spokojený. Na výstupu je pomalý, ale to je mi fuk, počkám si.
AME jako převodník nemá chybu. Je rychlý, velmi flexibilní a bonusem je čeština (i když není až tak potřeba). Proto zvítězil.
A aby nedošlo k nedorozumění. Jsem zastánce DVD, jak pro bývalé MPEG2, tak dnešní AVCHD. Ostatně vše z DV kazet mám již zpracované už dávno. Prostě jsem se jen rozhodl pro úplný archiv obsahu kazet na HDD, protože pásky stárnou, množí se dropouty a kamera, kterou půjdou přehrát může také jednou odejít na odpočinek. Pro mne je archiv domácího videa tím nejcennějším, co doma na videu mám. Vše se dá nějak nahradit, ale nezapomenutelné okamžiky z rodinného života, hlavně dětství dcery, je nenahraditelné. Proto to chci mít pojištěné. Manipulace z videem na HDD je mnohem snazší, když se náhodou rozhodnu sestřihnout v budoucnu nějaký nový filmeček ze starších materiálů. Vše na DVD je samozřejmě zálohováno na HDD. Já chi mít k dispozici i originály, jen nechci, aby zabíraly zbytečně moc místa a to DV AVI zabrat spolehlivě dokáže. Moderní MP4 to dokáží srazit na ani ne polovinu a"kvalita" tehdejších SD záznamů zůstane zachována.

HDD nejsou drahé, ale nechci je do nekonečna nakupovat. U mnou zamýšleného archivu je podstatné, že se památná videa zachovají. MP jsou ideálním řešením pro úsporu místa, i když to dá více práce. Ale jak jsem zmínil, přes noc může PC zvesela komprimovat.