Je vůbec někdo, komu jede Studio Plus ver. 10 ?

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Petr

V rychlosti :

- nevim, proc Vam to s updatem 10.5 nejede, jak tvrdi nekteri vc. Juromira, i na forech Pinnaclu (kde 10 rozhodne nesetri) jsou desitky prispevku o "zazracne" promene po tomto updatu - je pravdou, ze me to celkem obstojne jelo i s predchozim updatem, ale padalo to, nekdy nerenderovalo (DV AVI), a byly velke problemy se SmartSoundy

- ma na svem PC spoustu ruzneho SW (rozhodne ne tzv. "cistou" instalaci), spoustu spustenych sluzeb, spoustu USB externich periferii (napr. 2 tiskarny, scanner, domaci ISDN ustrednu, dock pro iPaq, BT adapter, 3,5 USB multicard reader), toto PC je pres Ethernet pripojeno k domaci LAN (switch) a pres ADSL router do Internetu 2000/256kbps)
- v masine jsou 3 HDD disky (celkem 0,6 TB, z toho 2x serial ATA), 2x DVD (z toho 1x multi LG palirna s DVD-RAM drivery), hlavni konfiguraci jsem jiz popsal drive - takze zadny jednoduchy ci cisty system, dokonce na nem bezi Symantec NIS2006, ktery muze byt pro nekoho kontroverzni (pro me ne), a jak jsem jiz predestrel spousta sluzeb
- takze komu to nejde ani nyni, musi mit kazdopadne konflikt s necim, co u me neni - rozhodne bych se zabyval antivirovymi SW, personalnim firewally, ovladaci grafiky, zvuku atd..v necem musi ten zakopany pes byt

- pro priklad, nyni delam na projektu, kde jsou zdrojovky z Video8, asi 11 let stare, nagrabovane pres D8 kameru, asi 180 minut do 70 min. projektu, vzhledem k puvodu zdroju delam na kazde (!) scene barevne korekce (ne ty automaticke, ale pres nastaveni bile), spoustu zvukovych korekci, prechody, SmartSoundy (hudba i efekty) ve 2 az 3 zvukovych stopach atd... bezi to opravdu svizne - co dodat ?
Juromir

Co dodat?
To co už jsem jednou psal - máš prostě kliku! ;-)
My ostatní co už roky zkoušíme všechny ty ovladačové odinstalace, instalace, reinstalace, čištění registrů, všechno to opakovali na několika různých instalacích WXP s běžícími nebo zastavenými službami, s různými a žádnými antiviráky, na několika (v mém přpadě třech) HW konfiguracích - se holt budeme muset obrnit trpělivostí a zkoušet dál, protože v tomto s Tebou souhlasit musím - Vegas je pro nás amatéry opravdu nepřehledným a zbytečně složitým softwarem ;-)
Z osobních pracovních zkušeností, ale můžu myslím si tvrdit, že nejvíce nevyzpytatelným problémem a pravděpodobným tvůrcem všeho zlého je Windows XP! Tím ale nezbavuji Pinnacle zodpovědnosti za jejich produkty!
Pro příklad mého tvrzení - deset počítačů stejné konfigurace - na jednom vytvořen image, který je posléze nahrán do ostatních, počítače po té rozděleny mezi uživatele, kde většina programů je shodná - liší se jenom některé terminálové služby k různým agendám. Výsledek? Každý počítač se chová jinak! Jakoby se přizpůsobil odlišnosti každého uživatele :-) Ti ale nic měnit nemohou bo jim to nedovolí systémová politika nastavená v doméně...
Co si o tom myslet? Že tak komplikovaný systém, který má umět úplně všechno, holt občas neumí nic...!
Shrnuto, podtrženo = Je to duchařina!!!
martin

Tak se mi zdá, že jeden z mála komu desítka po updatu nejede je Juromir. Začínám nabývat dojmu, že asi bude zakopaný pes u něho a ne u programu. Já jsem udělal asi 5 kratších (do 1/2 h.) filmů a ani jeden problém, kromě jednoho nechtěného restartu, když jsem si nohou vytáhl káblík ze zásuvky. Čili Juromíre, když nejede desítka, vypni to a jdi na dvanáctku. Určitě budeš spokojený. Zdar a sílu!
Juromir

"Martine" to vůbec není špatný nápad! ;-)
Ale abych bránil své názory - rozhodně si nemyslím, že s tím válčím sám!
Mimochodem kolega s ní má úplně stejné zkušenosti (zrovna včera jsme o posledních
zkušenostech s PS diskutovali) a nemyslím si, že by byl problém v rukách...
Rád bych si myslel, že mám příliš velké nároky a že "normálním" požadavkům na střih PS10,5 stačí, ale do háje zelenýho - když Studio padá při pouhém procházení titulků nebo přechodů, tak si mám myslet co?! Půlhodinovým projektem stabilitu PS moc neotestuješ zkus mít dvě hodiny s několika zdrojovými soubory - to se teprv začnou dít věci! :-)
Pokud je u nás někde zakopaný pes, pak bych jej moc rád vykopal - nejraději rovnou z baráku! Před nedávnem bylo na pozici toho psa PS10 - momentálně má pouze výhrůžku s odkladem bo nemám čas se s ním crcat a zkoušet další hokuspokusy a stříhám zase zpátky v devítce...
Petr

Juromir Wrote:
-------------------------------------------------------
> "...když Studio padá při pouhém procházení titulků nebo přechodů, tak si mám myslet >co?! Půlhodinovým projektem stabilitu PS moc neotestuješ zkus mít dvě hodiny s >několika zdrojovými soubory - to se teprv začnou dít věci! :-) > má pouze výhrůžku s >odkladem bo nemám čas se s ním crcat a zkoušet další hokuspokusy a stříhám zase
> zpátky v devítce...">

Juromire,

- pokud jsi poradne cetl muj prispevek, jiste jsi registroval o jakem projektu jsem psal ? To jiste nebyl 1/2 hodinovy, jak se odvolavas na MArtina -
pro zopakovani : zdrojovky z Video8, asi 11 let stare, nagrabovane pres D8 kameru, asi 180 minut do 70 min. projektu, vzhledem k puvodu zdroju delam na kazde jednotlive (!) scene barevne korekce (ne ty automaticke, ale pres nastaveni bile, tzn. kazdou rucne), spoustu zvukovych korekci (vc. ekvalizeru), prechodove prechody, SmartSoundy (hudba i efekty) ve 2 az 3 zvukovych stopach atd... takze jiste to obstoji Tvemu srovnani !
Pred mesicem jsem jeste se starsim updatem delal projekt ktery mel cca 300 minut zdrojovek (asi 8 souboru), do 80 minutoveho projektu, spousta SmartSound, zvuk. efektu, barevne a zvukove korekce (filtry), foto ve vysokem rozliseni se zoomem a panoramou atd. atd. - dalo se to s tim delat, obcas to jen neaktualizovalo delku SmartSoundu, pri zmene delky na casove ose - ale to byl jeste starsi update

- pri "...pouhém procházení titulků nebo přechodů..." nemuze Studio padat jak pises, to me nedelalo, ani pri provozovani puvodni neupgradovane prvni instalace S10+ z originalniho instalacniho CD (DVD)

- take by jsi mel navstivit http://webboard.pinnaclesys.com, aby jsi videl na vlastni "OKI", ze Tve problemy s poslednim updatem jsou jiz marginalni - tzn. ze vetsine uzivatelu to jiz jede v poradku (az drobne, rel. bezne problemy)

- jinak jsem v ramci nejakych problemu s mym PCckem (nepravidelne zamrzani) odstranil docasne 1 par vadne DDR2 pameti, takze me zustalo na masine jen 1 GB, a s touto pametovou konfiguraci to jede obstojne

- skutecne bych zacal hledat na svem PCku, pokud mas moznost, zkus si to nainstalovat na ciste masine, zkusenosti napovidaji, ze uzivatele casto instaluiji vsechny mozne i nemozne SW, ktere ne vsechny po sobe v pripade odinstalace umeji "radne uklidit", myslim ze to bude Tvuj priklad - mozna zaneraden registry, "bordel"v kodecich, zastaraly driver grafiky atd. atd.
Ty jsi se myslim zminil, ze jsi to nekde "sehnal", tzn. nekoupil original licenci, neni chyba v teto "sehnane" verzi (pokud jsi to byl Ty) ?
Joe-Joe
Kontaktovat uživatele:

Navacsi problem robia rozne All Pack kodeky.
Juromir

Pánové - beru vše co zde píšete jako dobře míněné rady, ale už jsem je vyzkoušel a zatím jsem moc úspěšný nebyl...
Věřte tomu že nejsem typ co běží pro radu dřív (nebo začne hned nadávat), než něco vyzkouším a myslím, že jsem toho už vyzkoušel hodně. Už jsem tu psal - tři různé konfigurace HW, tři různé systémy (WXP - teď i 64bitové) a stabilita prostě nepřichází. :-/
Paměti (dual koupené ve dvojicích) jsem testoval několika "softy" a nebyla nalezena žádná chyba, kompletní sestava byla testována též a dosahuje celkem slušných výsledků...
Disky jsou nové, defragmentované (O&O).
Na 64bitových oknech ani kodeky nainstalované nemám - tam je systém čistý jako na prezentaci Microsoftu. Aktualizaci ovladačů už ani nezmiňuji...
Odinstalace dělám klasicky administratorsky - tedy odinstaluj a "vykopej" z registru.
PS9 mám koupenou, tedy nejde o "sehnanou" licenci - i přesto mi včera večer těsně po vyrenderování 2 minutového klipu, napsala hlášku o Runtime Error! :-/ Naštěstí se soubory DVD už ukončili takže jsem to nemusel opakovat (nebyl na to už čas).
Já už fakt nevím co s tím - proto jsem tak nas..nej!
Jo a PS10 mi v titulcích opravdu spadlo (2x za sebou), ale beru (pokud jsem opravdu jediný komu to dělá), že to může být "sehnanou licencí"...i když tomu moc nevěřím (ale to je jenom můj názor - jak by řekla Anička "Dajdou":-)
lubud

Juromíre, myslím, že komu není rady, tomu není pomoci... Ať si tedy každý to PS10+ koupí a pak sám uvidí. Akorát bych ještě doporučil poznačit si jména těch pár exotů, co to tu přehnaně obhajovali (jako, že komu mají později "poděkovat"). No, já už jsem v této větvi "utrousil své" a už se sem nebudu vracet. Zdar!
Petr

lubud Wrote:
-------------------------------------------------------
> Juromíre, myslím, že komu není rady, tomu není
> pomoci... Ať si tedy každý to PS10+ koupí a pak
> sám uvidí. Akorát bych ještě doporučil poznačit si
> jména těch pár exotů, co to tu přehnaně obhajovali
> (jako, že komu mají později "poděkovat"). No, já
> už jsem v této větvi "utrousil své" a už se sem
> nebudu vracet. Zdar!

Nevim o jakych "exotech" se zminujes, myslim, ze to tu nikdo "...přehnaně neobhajoval...", jak se zminujes, zacinam mit pocit, ze se to zde zacina otacet do demagogické roviny, jako na jinych forech, coz je jiste naprosto k nicemu.

Juromirovi bych zcela jiste doporucil kontaktovat EXAC, nejlepe primo p. Ing. Křena, který jistě poradí. Mají již prý databázi řešitelných problémů. Sám to doma asi přece jen nerozchodiš, nevíš-li v "čem máš zakopaného psa"...

Mám potrzené zprávy i mnoha jiných uživatelů (i od Exacu), že po aplikaci update 10.5 nemůžou být dále závažné problémy (osobní zkušenost) - například zde popisované, např. "...Studio padá při pouhém procházení titulků nebo přechodů..." vypadá již docela absurdně !
Juromir

Absurdní je pouze to co člověk nemůže pochopit! To ale, v počítačovém světě speciálně, neznamená, že je to nemožné....!!
Nepovažuji tady nikoho za exota, každý má jiné zkušenosti a tedy jiný závěr, já mám svůj a nikdo mi jej zatím nevyvrátil - čtyři roky vztekání a opakovaného zoufalství se prostě nedají zapomenout!
Ovšem pokud jednou bude "můj pes vykopán" jistě dám vědět a nebudu nikomu sebestředně tvrdit, že jeho problémy jsou nemožné, podivné či absurdní....
Zamčeno
  • Informace