Kvalita renderingu videa v Pinnacle 16 vs. ostatní

Jirka

Ano,moje předchozí studio bylo PS12.1 a pokud jsem pracoval s kamerou HDV tedy na pásek,tak mě střih HD videa naprosto vyhovoval a byl bez problémů.Zvládal i zpracování na Blu-ray i AVCHD.Pro práci s AVCHD jsem si musel ovšem pořídit nový počítač.(dnes už ovšem zase nový není).Kameru jsem mezitím vyměnil za HD - SONY HXR-NX70E a na to už PS12 nestačila.O mnoho víc dat,jiný obrazový formát.V době vzniku PS12 toto nebylo.Nevím,jestli to potom vyřešili,ale u PS15 nešlo u Blu-ray dát úvodní video před menu a nešlo ani vícestránkové menu.Proto jsem od toho odešel.
Grafickou kartu mám GeForce GTX 280 a vždy jsem pokud možno dělal aktualizaci jak se doporučuje.Když jsem nainstaloval PS16 tak vznikly problémy s pády studia a problémy ve střihu.Pracoval jsem s posledním ovladačem 310.70.Pak jsem postupně šel dolu a dělal testy.Problémy se ztrácely až jsem skončil na 280.26 a problémy i ty malé ve střihu zmizely.Aktualizace grafických karet mají cenu pouze pro hráče.Aktualizují se a šíjí na míru pro nové hry.
V nastavení PS16 stačí pro ověření vaší grafické karty ,povolit nebo nepovolit Hartwarovou Akceleraci.
Jinak je opravdu důležité vyčistit počítač od starého programu pomocí prográmku EXAC čištění registrů.
Ručně odinstalovat a smazat i ostaní soubory a pluginy.
Fakt je ten,že když člověk dlouho pracuje na původním Pinnaclu,tak musí na tu zkušenost rychle zapomenout a začít úplně znova.A mohu říci,že tak jak mu začínám rozumět,mě čím dál více baví a je obrovsky až profesionálně tvůrčí.
kamera11
Kontaktovat uživatele:

XXX
Milan

Pro : kamera 11
Souhlasím s názorem že základní úprava domácího videa spočívá ve střihu ,přidáním titulků,hudby a menu a je to dostačující.
Točím hodně svatby,školní besídky,školní akademie a vždy se vlastně jedná o dokument doho dne nebo události a tam
nadstandartní úpravy nejsou vhodné,dle mého názoru.Zájem o BD nebo AVCHD z těchto událostí je minimální, většinou vyžadují SD kvalitu.
PS jsem používal od 7ky-14ky a plně to stačilo. Nyní mám PD 9, 10,11 a jsem spokojen.Je to neuvěřitelě rychlé ,nepadá.
BD a AVCHD dělám především pro sebe a na to je PD10 a PD11 výborný. Kameru mám SonyVX 2100 a Panasonic AG-AC90.
Je překvapivé že i když má panasonic malé čipy,točí i ve velmi malém osvětlení výborně jako ta Sony.
PP

Mam problem pri renderingu. PC stiha vsetko aj stirh. Problem je pri renderingu HD napr. pri mpeg4 HD vzdy ma vyhodi s chybou a video nedokonci ale pri mpeg4 DV je to v poriadku co s tym?
Miroslav Polner

Je to zrejme chyba softu nakoľko mi tento problém oznamuje kopec užívateľov.Ja to riešim tak,že to vyrenderujem ako Blueray,alebo AVCH a potom prekonvertujem do mpeg4 HD
Miroslav Polner

Ešte som sa s tým hral a pomohlo v jednom prípade vypnúť v nastaveniach harwarovú akceleráciu,potom to už nepadlo pri exporte do mpeg4 HD 1080p
johnny.prg
Kontaktovat uživatele:

Zdravím.. Tak jsem zase zmrvil další dva blu ray disky, protože rychleji se pohybující se předměty nebo osoby mají ve videu trhavé pohyby. Poté co jsem zkoušel různá nastavení pro export se stejným výsledkem jsem zjistil, že zdrojové video v Pinaclu 16 Ultimate je ještě bez této vady, ale trhavé pohyby se objevily už v projektu filmu i projektu disku, tedy před exportem.. Takže nechápu v čem je problém.. Originální video je 1440x1080 29 snímků za sekundu. Jak vznikly ty vady přesunem do projektu? Může být problém, že jsem omylem koupil NTSC kameru? Ale u předchozích videí jsem tenhle problém nezaznamenal..
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Výpis z mediaInfo originální nahrávky a vyrenderovabného videa, prosím.
johnny.prg
Kontaktovat uživatele:

kde asi tak ta MediaInfo najdu?:S
johnny.prg
Kontaktovat uživatele:

original: 1440x1080 (?) 10770kbps 29 snímků/sekundu, zvuk 448kbps, typ AVCHD
výsledek A: 1280x 720 50p 14260kbps 50 snímků/sekundu -------- " ------, typ M2TS
výsledek B: 1920x1080 50i ----- " ----- 25 -------"------------- -------- " -------, ---- " -----

trhavý pohyb rychleji se pohybujících předmětů jako třeba jedoucího auta, běžícího dítěte, se objevil už v projektu filmu i disku ještě před renderováním..
trhá se v PC i v BD přehrávači.. Zdrojové video je plynulé..
Odpovědět
  • Informace