Pinnacle 16 Ultimate - export na blu ray a výpočet cílové velikosti

johnny.prg
Příspěvky: 13
Registrován: 10.02.2014, 09:00
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem se tím menu a exportem musel sám prohrabat a prozkoušet, a ikdyž princip neuvěřitelného nárůstu délky videa je pro mě stále záhadou, už jsem přišel na to co to způsobuje. Takže to 1h52min video můžu v HD dostat na 25GB
blu ray při bitrate přes 25 000kBit/s. Pak se zase pro změnu najednou objevil uživatelům zjevně známý problém s NGStudio ukončením práce, který jsem na 7 pokus po různých úprav v systému odstranil a obraz disku s videem 1h52m HD při 25 000kBit/s nakonec vyexportoval do souboru za cca 1 hodinu.. ale další problém teď je, že když jsem to spustil v KMP, tak tam proběhne úvodní titulek, který už tam zůstane a já slyším jenom zvuk doprovázející následná videa.. ve Windows Movie player zase vidím jen tmu a slyším zvuk z klipů..
Tak teď nevím jestli a) KMP a WMP neumí video z obrazu disku přehrát
nebo b) je vyexportovaný obraz disku nějak pojebaný (přestože při exportu se snímky celou dobu v pořádku zobrazovaly)

video bylo kodvano v H264 mohl by to být důvod pro problém s přhráním streamu v KMP a WMP?
už jsem disk vyxportoval také v MPEG2 kodování a přhrávání streamu funguje.

j je jedno jestli se video na blu ray vypálí v H264 nebo MPEG2 ?
kamera11
Příspěvky: 376
Registrován: 09.06.2012, 00:42
Kontaktovat uživatele:

XXX
johnny.prg
Příspěvky: 13
Registrován: 10.02.2014, 09:00
Kontaktovat uživatele:

Děkuji za odezvu.. mpeg-4 v nabídce blu ray vůbec nemám.. takže jsem obě BD už vypálil ve Full HD MPEG-2 a s kvalitou jsem dost spokojen, proti předchozímu SD videu z miniDV kamery je to výrazné kvalitativní zlepšení.
Do počítače jsem zase nainstaloval Cyberlink. Pinnacle to totiž nebyl schopen vypálit, v Pinnaclu jsem tedy dělal přechody, menu, titulky a export disku do souboru a v Cyberlink Power2Go jsem to vypálil na BD.. žádné vady obrazu, přechodů atd video v pohodě, pouze u zvuku jsem měl ve sluchátcích dojem, že v době kdy video neprovází nějaký zvukový projev objevuje se tam postupně sílící šum, který zase zmizí s dalším zvukem..
Zaráží mě, že ani jeden z těchto programů v plné originální verzi nefunguje samostaně ve všem, bych naivně čekal, že když si to člověk koupí, tak by to mělo fungovat. Nicméně jsem rád, že jsem byl schopen ty Blu Ray disky nakonec ke své spokojenosti stvořit alespoň v kombinaci těchto dvou programů..

PS. používal jsem vysoký datový tok, abych zaplnil disk, přišlo mi škoda nevyužít volný prostor:-)
Jinak v 1080 kodování MPEG-2 jsem nijak zvláštní nárůst dat nepozoroval..
Laďa

Samozřejmě bych také očekával od softwaru, který koupím, že bude fungovat :-) Proto bych se takového, který to nesplňuje rychle zbavil.
K bitrate, u MPEG2 je těch 25Mbps v pohodě. Vždy je lepší využít BD v plné kapacitě.


Naposledy oživil Anonymous v 31.12.2020, 08:08
Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host