úprava zvuku ???
Pracoval jsem chvíli v PS15 a poté jsem neodolal a koupil PS 16. Zatímco ve verzi 15 jsem mohl upravovat úroveň hlasitosti nahraného zvuku jednoduše myší, najetím na linku úrovně, kliknutím a tažením a mohl jsem tak třeba na 10 sekundách klipu jet se zvukem třikrát nahoru a dolů, ve verzi 16 nic takového nejde. Nebo jsem na to nepřišel. Jak dokážete plynule měnit během klipu úroveň hlasitosti zvuku?
Tu máte ukážku ako pracovať so zvukom v PS16. Inak to sú úplne základné veci a sú aj na výukovom DVD priložené k PS16.
Díky, za odkaz na výukové DVD, mám ho, ale prostě jsem to tam nemohl najít.
Ale problém byl jinde, už jsem ho vyřešil. Nenapadlo by mě, že když oficiálně koupím studio 16, základní balík, tak že v něm nebude taková základní funkce jako je proměnná úprava zvukové úrovně. Ta ikonka vpravo (zalomená čára) tam prostě není. Během chvilky jsem měl verzi Ultimate (neptejte se jak) a vida, přibyla tam ikonka, ze které je mi vše jasné a už to všechno funguje.
No alespoň vím, že za blbost (oficiální kup softwaru) se platí.
Ale problém byl jinde, už jsem ho vyřešil. Nenapadlo by mě, že když oficiálně koupím studio 16, základní balík, tak že v něm nebude taková základní funkce jako je proměnná úprava zvukové úrovně. Ta ikonka vpravo (zalomená čára) tam prostě není. Během chvilky jsem měl verzi Ultimate (neptejte se jak) a vida, přibyla tam ikonka, ze které je mi vše jasné a už to všechno funguje.
No alespoň vím, že za blbost (oficiální kup softwaru) se platí.
-
- Kontaktovat uživatele:
XXX
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevím pánové,ale starý způsob kontinuální úpravy úrovně zvuku mi nevyhovoval, protože nebyl
dostatečně přesný.I když chápu, že pro rychlé úpravy to mohlo stačit.
dostatečně přesný.I když chápu, že pro rychlé úpravy to mohlo stačit.
-
- Kontaktovat uživatele:
XXX
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud potřebujete pracovat podobně jako ve starší řadě PS zkuste v PS 16 toto:
Klávesou F5 nebo klepnutím na piktogram otevřete směšovač hlasitosti.
[attachment 757 mixer.PNG]
Najeďte myší nad kolečko, které upravuje zvuk na aktuální pozici, tak, aby se Vám zobrazila
oboustranná šipka.(nejlépe uprostřed).
[attachment 758 mixer2.PNG]
Držte kurzor myši nad kolečkem a pustěte video v časové ose pomocí klávesy Space
(to je ta nejdelší)
Podle potřeby klikejte levou myší, objeví se klíčový bod a pootočte kolečkem myši.
Měla by se Vám podařit takováto regulace zvuku:
[attachment 754 mixer3.PNG]
V případě, že provedete dvojklik, mělo by to vypadat takto:
[attachment 759 mixer4.JPG]
Až dosáhnete jistého cviku, měli by jste pouze pomocí myši a kolečka vytvořit třeba
takovou regulaci:
[attachment 760 mixer5.JPG]
Důležité je, aby jste v každý okamžik měli kurzor myši nad kolečkem a zobrazovala se oboustranná šipka.
Takto funguje regulace ve verzi Ultimate,jestli to jde i v nižší verzi nevím.
Klávesou F5 nebo klepnutím na piktogram otevřete směšovač hlasitosti.
[attachment 757 mixer.PNG]
Najeďte myší nad kolečko, které upravuje zvuk na aktuální pozici, tak, aby se Vám zobrazila
oboustranná šipka.(nejlépe uprostřed).
[attachment 758 mixer2.PNG]
Držte kurzor myši nad kolečkem a pustěte video v časové ose pomocí klávesy Space
(to je ta nejdelší)
Podle potřeby klikejte levou myší, objeví se klíčový bod a pootočte kolečkem myši.
Měla by se Vám podařit takováto regulace zvuku:
[attachment 754 mixer3.PNG]
V případě, že provedete dvojklik, mělo by to vypadat takto:
[attachment 759 mixer4.JPG]
Až dosáhnete jistého cviku, měli by jste pouze pomocí myši a kolečka vytvořit třeba
takovou regulaci:
[attachment 760 mixer5.JPG]
Důležité je, aby jste v každý okamžik měli kurzor myši nad kolečkem a zobrazovala se oboustranná šipka.
Takto funguje regulace ve verzi Ultimate,jestli to jde i v nižší verzi nevím.
- Přílohy
-
- mixer5.JPG (51.25 KiB) Zobrazeno 1932 x
-
- mixer4.JPG (37.36 KiB) Zobrazeno 1932 x
-
- mixer2.PNG (64.91 KiB) Zobrazeno 1932 x
-
- mixer.PNG (42.16 KiB) Zobrazeno 1932 x
-
- mixer3.PNG (43.91 KiB) Zobrazeno 1932 x
všimol som si že sa dlhšie nič nedeje, ale aj tak skúsim. Tiež som sa musel 16-ku učiť takmer odnova a tiež mám problém so zvukom. Pri vložení audiostopy (napr. mp3) keď nastavím hlasitosť na menej ako 0 dB skrátka prestane stopa hrať. od +12dB-0dB je to ok - stišuje plynule. Akonáhle prekročím hranicu 0dB smerom do mínusových hodnôt zvuk prestane hrať. Zvuk, ktorý je zaznamenaný popri videu sa dá regulovať v plnom rozsahu. Tam je to bez problémov.
Vie niekto poradiť?
Vie niekto poradiť?
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,zkouším koketovat s P16.Mám zatím zkušební verzi.Mnoho jsem se tu dočetl ale jedno nevím.Když oddělím zvuk od videostopy,jde nějakým způsobem zase spojit nebo ne.Jaksi mě tam ta možnost ke spojení chybí,nebo jsem slepej.
Díky za radu
Díky za radu
Naposledy oživil Anonymous v 24.12.2020, 22:38
-
- Informace
-