Přenositelnost projektu mezi PC

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
rostus

Zdravím,
měl bych takový problém s kterým si vůbec nevím rady. Dělám bakalářskou práci a v ní mám vytvořit videoprezentaci. Na kompu mám studio 14. Práci mám průběžně konzultovat s pani profesorkou. Ta chce abych si projekt toho co vytvářím nahrál na externí hardisk a poté spustil u ní na počítačové učebně a spolu mohli řešit další editaci. Bohužel se mi nedaří ten rozpracovaný soubor zkopírovat. Nevíte jak na to??
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Důležité je mít nainstalovanou stejnou verzi Pinnacle Studio, jako máte u sebe. Na externí disk je třeba zkopírovat a přenést do PC ve škole jednak všechny zdrojové soubory (videa, popřípadě obrázky a hudbu) a potom soubory ze složky Dokumenty a zkopírovat složku Pinnacle Studio, která obsahuje mj. složku My projects a v ní jsou všechna potřebná data k otevření Vašeho projektu na jiném PS 14 nebo i 15. Jestli ve škole uděláte nějaké změny, které si budete chtít ponechat, musíte potom z Dokumentů opět překopírovat na ext. disk a vložit na stejné místo do vlastního PC. Hodně štěstí.
Mart
Příspěvky: 677
Registrován: 16.01.2005, 18:44
Kontaktovat uživatele:

Dalším řešením je už od začátku počítat s přenositelností celého projektu. Já to dělám tak že na disku vytvořím adresář s názvem projektu - třeba "Koncert" a v něm si vytvořím adresář "Capture" do kterého dávám zdrojové videosoubory, adresář "Fotky" pro ostatní grafické soubory a "Sound" pro použitou hudbu. Samotný projekt v Pinnacle Studiu uložím do podadresáře "Projekt" (většinou jich tam mám víc - hrubý sestřih, finální a verzi s dvd menu).
Potom mi pro přenos na jiný pc stačí vzít celý adresář Koncert a ten tam přesunout/zkopírovat. Po otevření projektu na druhém PC se studio zeptá na nenalezené soubory, jen označím kde jsou a je to (většinou se zeptá jen na první nenalezený soubor a cestu k ostatním už si odvodí). Dělám to takto již od Studia 10, protože někdy stříhám na NTB a renderování provádím kvůli rychlosti na "velkém PC".

Pouze platí to co psal Romulus - musí být v obou PC stejná verze Studia se stejnými doplňky a pluginy.

PS: Téma jsem přejmenoval na "Přenositelnost projektu mezi PC".
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Pokud jsem vytvářel projekt přenositelný na jiné PC ,vytvořil jsem složku na disku,kde jsem uložil zdrojové soubory a zároveň jsem tam ukládal projekty.Stáhněte si soubor z odkazu.Rozbalte na disk C.Spustěte svoje PS 14 nebo 15 a zvolte v nabídce Soubor, Import projektu ze starších verzí.Takto mám vyzkoušen nejjednodušeji přenos projektů mezi různými verzemi PS.Import tohoto projektu jsem ůspěšně otestoval v Avid Studio.Odkaz je bez hesla:
http://www.uloz.to/10852943/rostus-rar
rostus

Tak jsem se řídil Vašimi radami, ale nejdál kam jsem se dostal bylo, že se mi(po nahrání veškerého materialu) na druhém počítači objevily scény, ale nešli přehrát. Lépe řečeno v oknu v pravo nahoře pro přehrávání byl vykřičník a když jsem chtěl dole v pásu s jednotlivými scénami popojet tak tam místo obrázků naskočily otazníky. Naštval jsem se a začal jsem to dělat na noťasu odznovu a budu to holt pani doktorce ukazovat z něho. Jinak Vám velice děkuji za snahu a za rady.
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Pravděpodobně nebyl vyrenderován náhled,nebo druhé PC nebylo kompatibilní co se týká kodérů a enkodérů videa.
vantom

Tahám projekt do jiného PC ze studia 14 do 16, vše OK krom menu. Nevíte jak přetáhnout menu??
Zamčeno
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host