Sestřih videa z více kamer

Fórum k programu Avid Studio
Zamčeno
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Natočil jsem letos vánoční video třemi kamerami (2x kamera, 1 DSLR). Musel jsem použít AS, které mi zatím k srdci nepřirostlo, protože umožňuje použít vícero stop najednou. Chvíli trvalo, než jsem zesynchonizoval jednotlivé stopy podle zvuku. Samozřejmě zvuk použiji z jediného zdroje. Obraz chci prostřihávat z jednotlivých video zařízení. Potřebuji se teď dívat na všechny úhly kamer zároveň, abych měl přehled, kde a co použiji, ve které chvíli. Ale to chci asi od AS více, než je schopen, že ano?! Nebo přece existuje nějaká možnost, jak tento požadavek splnit? Nebo to umí nějaká jiná aplikace?

Díky za postřehy a rady.
Mart
Příspěvky: 677
Registrován: 16.01.2005, 18:44
Kontaktovat uživatele:

Vím že to umí Liquid, Vegas Pro a Edius Pro (a určitě i ostatní profi střižny). Obávám se že AS to umět nebude, ale pokud to neděláte často tak se to dá stříhat po stopách. Video z více kamer dělám po částech - sesynchronizuji do os nad sebe a potom po kouscích prohlížím jednotlivé stopy a vybírám nejlepší záběry. Je to zdlouhavé, otravné, ale jinak to asi nejde. Pokud to má člověk dělat častěji tak už se vyplatí program s podporou multicamu, kde to funguje jak popisujete - přehrávají se v rozděleném okně záběry ze všech kamer a jen si vybíráte která má být aktivní. Program nadělá střihy a ty si pak můžete doladit.
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Díky Marte. Všechny kamery jely nepřetržitě cca 20 minut, a proto to bude opravdu piplavá a nudná práce. Je to pouze výjimkou, že se mi ty kamery sešli k testování a já využil příležitost, právě, abych mohl své domácí video zpestřit. Intalovat kvůli tomu jiný soft nebudu, než bych se naučil s nimi pracovat, budu mít sestřih v AS hotový. Tedy skoro. Jsem rozhodnut v něm pouze sestříhat jednotlivé stopy a vhodně pospojovat, proložit. Výsledek potom otevřu již v jedné stopě v PS 15 a dodělám titulky a zvukový podkres. Spackané titulkování nehodlám v AS tolerovat!
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Avid multicam střih neumí,je to základní editor.Tento požadavek umí splnit z editorů, které používám Edius 6.
Bude třeba dosti trpělivosti než to v Avidu stvoříte.Pokud to umí ještě nějaký jiný editor je určitě možné, ale který, nevím,přestal jsem se více editory zabývat.
Mart
Příspěvky: 677
Registrován: 16.01.2005, 18:44
Kontaktovat uživatele:

No právě, než se něco učit budete to mít v AS hotové. 20 minut není tak hrozné, pokud jely kamery nepřetržitě a synchronizace sedí na začátku i na konci, tak to půjde. Video dáte do 3 stop pod sebe a pak od vrchu budete "umazávat" co se nehodí.
Zamčeno
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů