Renderovani videa z kamery GoPro - jaké parametry??

Odpovědět
Bára

Dobrý den. Ráda bych Vás požádala o radu. Zpracovávám video z kamery GoPro Be a Hero 3 Silver, 1920x1080, HD v programu Sony Vegas Pro 12. Jelikož jsem co se týká tohoto oboru opravdu amatér, mám trochu potíže se závěrečným renderingem. Snažila jsem se o tom lecos vyčíst, ale stále se mi nedaří vybrat vhodné nastavení. Proto bych byla vděčná komukoliv z Vás, kdo by mi poradil, jaké přesně parametry nastavit. Mám na mysli formát, Pixel Aspect Ratio, Template, Frame rate..atd, prostě opravdu vše, pokud možno řečí "jako pro blbce". Můj největší problém je v tom, že když výsledné video přehraji na širokoúhlé TV, nikdy se mi neroztáhne přes celou obrazovku, vždycky zůstanou černé pruhy na stranách. Video dělám jako dárek a ráda bych, aby šlo v kvalitním rozlišení přehrát hlavně na TV.

Předem prosím všechny, kdo by mi chtěli napsat radu typu: "Musíš si to dobře nastavit.", aby nepsali radši nic :D Toho už jsem si užila v jiných diskuzích. Byla bych opravdu vděčná za konkrétní doporučení parametrů.

Předem moc děkuji!! Bára :)
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Já s touto kamerou nemám žádnou zkušenost, přesto si troufnu pokusit se poradit. Zdrojový soubor si otevřete ve free prográmku mediaInfo a vyčtěte a poznamenejte si všechny údaje, které chcete později nastavit ve Vegas pro renderování. Bude-li se video přehrávat na nové ploché TV, ta určitě nebude mít problém přehrát ani např. 60fps tedy snímků za vteřinu, což je norma NTSC. u nás je to norma PAL a snímková frekvence je max 50fps buď i prokládaně nebo p progresivně, tedy po celých snímcích.
Když tedy nastavíte pro výstupní formát stejné parametry jako má zdrojové video, nic tím nemůžete pokazit, naopak mělo by to hrát ve stejné kvalitě jako přímo natočené záběry. Zadejte Sony AVC a uvnitř přizpůsobíte vše, dle návodu výše. Upozorňuji však, že pro takto zpracované video budete muset mít přehrávač, který to zvládne. Tedy nějaké multi mediální centrum MMC či Bluray přehrávač s USB vstupem a možností přehrávání AVCHD 2.0.
Tuto tématiku jsem tímto popisem nevyčerpal, jen se Vás pokusil navést správným směrem. Hodně štěstí. :-)
Bára

Mockrát děkuji za odpověď! Vše vyzkouším a napíšu, jestli to vyšlo :)
bugr
Příspěvky: 67
Registrován: 23.12.2017, 11:12
Kontaktovat uživatele:

tak ono si stačí po natažení videa na časovou osu ve file najet na properties a tam si to nastavit podle konkretniho videa (match media video settings). Člověk hned vidí základní parametry nataženého videosouboru.

A při renderu, když člověk nechce moc přemýšlet, tak je dobré si zatrhnout "Match project settings". Pak šance, že z původního kvalitního zdroje neuděláš něco úplně jiného. Samozřejmě to chce zkusit na malém souboru aby člověk nečekal hodinu na výsledek a pak to nemusel předělávat.


Naposledy oživil Anonymous v 19.01.2021, 06:06
Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host