problematický render do m2ts

Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Do mp4 35Mbps můžete natáčet. Jestli to zvládne Váš počítač, tak Vegas samotný bezesporu také. Nevím, do jakého formátu se bude ukládat zvuk při tomto druhu nahrávky, ale jestli budete chtít ukládat videa do archivu s tím, že by měli jít přehrát po vypálení na AVCHD DVD nebo BD disky, je nezbytné, aby byl zvuk ve finále uložen do Dolby Digital AC3. AAC kodek není pro tato média podporován a nešel by přehrát. Jestli budete videa archivovat jako holé soubory pro přehrávání napřímo s HDD (SSD) či flash disku, AAC zvuk vadit nebude a většina přístrojů určených k přehrávání multimediálního obsahu to zvládne.

Co máte za přístroj, že jsem tak smělý. Panasonic, Canon?
JK

Děkuju za info. Normálně ta videa archivuju na NASdisku (jak zdrojové použitelné klipy, tak sestříhané výsledné video v max. kvalitě) a v rodině a mezi přáteli je "distribuuju" na externím HDD (event. na flashce) pro připojení k PC, nebo TV, takže s tím zvukem by asi problém být neměl.
Vyzkouším ten postup do .mp4 a pokud bude problém, dovolím si Vás zase požádat o pomoc. Pak se rozhodnu, zda pokračovat v AVCHD, nebo jít s celým postupem na .mp4

Kameru mám Canon XA30

Ještě jednou velké díky.

JK
MONYS
Příspěvky: 400
Registrován: 24.12.2010, 15:21
Kontaktovat uživatele:

Cituji :Vegas podle Vašeho návrhu, rozumnější rovnou natáčet videa do MP4 s tokem 35Mb/s??? Myslíte, že bude Vegas 13 schopen s tímto datovým tokem schopen bezproblémově pracovat, využívat ho naplno a následně renderovat .mp4 videa přehrávatelná ve většině moderních TV? Myslíte, že by mohlo dojít v některém kroku této postprodukce ke ztrátě obrazové kvality?
Dobrý den, jestli mohu připojím se do Vaší debaty s mojí zkušeností a to s parametry téměř totožnou kamerou a to Canon G30 ovšem bez ručky(mám vyrobenu amatersky).Běžně natáčím v MP4/50p/35 Mbit a renderuji taktéž do souboru MP4/50p/ max26Mbit to dovoluje můj SV12.a nemám problém s přehráváním jak ve VLC playeru tak i MMC WD na LCD TV.PC mám na dnešní dobu obstarožní s AMD 1090T 6 jader graf. ATI 6850/8G RAM.V dalším stř. prog EDIUS 6.5 mohu nastavit i těch 35Mbit též není problém s přehráním nemluvě i o přehrávání 4K/100Mbit souborů z GH4 vyrenderovaných do FHD s dat. tokem až 50Mbit.Toto nastavení výstupu jde ovšem jen v EDIUSU.
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Jak už jsem psal. Když dáme ve Vegas renderovat do AVC, je možné nastavit hodnotu těsně pod 26Mbps. Tato hodnota je ale jen střední. Max. datový tok takto vyrenderovaného videa je až 32Mbps. Nedejte se ale mýlit, honění se za max. čísly je úplně zbytečné. I 15Mbit nastavení AVCHD či AVC (nakonec je to to samé - AVCHD je AVC ve "skořápce"), logicky, AVCHD je primárně formát pro video kamery, aby byl datový tok co nejnižší při zachování vysoké kvality videa. Důležité je co nejkvalitněji pořízené video, po zpracování můžeme jít z datovým tokem mnohem níže než je originál a kvalita obrazu zůstává pro normálního pozorovatele stejná a to i na obrovských HDTV obrazovkách. Ostatně, stačí si vyhradit jeden den pro experiment a nejlépe minutové video dát vyrenderovat v různých datových tocích. Směrem nahoru to snad ani nemá z logiky věci cenu. Můžete jít postupně po celých číslech - 20, 19, 18... Mbps a zjišťovat kvalitu jednotlivých sekvencí. Ne ale obyčejné video, tam nepoznáte téměř nic. Ideální je rozvlněná vysoká tráva, koruny listnatých stromů s drobným listím, kouř a zčeřená vodní hladina. Také klip s hlubokým stínem dokáže prověřit kvalitu v závislosti na nastaveném bitrate. Až s tím skončíte, možná vám dojde, že můžete při zachování kvality ušetřit hodně místa na úložných HDD.

Hodně štěstí a skvělých záběrů.
MONYS
Příspěvky: 400
Registrován: 24.12.2010, 15:21
Kontaktovat uživatele:

Díky za vysvětlení.


Naposledy oživil Anonymous v 24.12.2020, 08:39
Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host