posun tracků na ose

Odpovědět
amatér

Jak posunu hotové video (všechny tracky) abych před něj mohl ještě něco dodělat? Označím vše a potom? Díky.
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

[attachment 793 AutoRipppleCtrl+L.png]
[attachment 794 AutoRipple.png]

Postaráme se o nastavení, jak vidíte na přiložených obrázcích a potom už je to snadné. Kurzor dáte tam, kam chcete daný objekt (event) vložit a tažením z Project media přesunete na požadované místo, v tomto případě na začátek projektu. Kurzor tam přesunete jednoduše zmáčknutím klávesy W. Hotovo. Hodně štěstí.
Přílohy
Auto Ripple.png
Auto Ripple.png (12.26 KiB) Zobrazeno 1236 x
Auto Rippple Ctrl+L.png
Auto Rippple Ctrl+L.png (13.65 KiB) Zobrazeno 1236 x
amater

děkuji...zase se určitě s něčím ozvu (tu)
amater

další dotaz,
mám zřejmě nějaký problém s nastavením barev v projektu.Přetáhnu si video na osu a hned je to přebarvené(materiál z více kamer,takže tím to asi nebude) Je něco takového v nastavení?Popř. jak regulovat barvy,jas atd v celém projektu abych to nemusel dělat střih po střihu,díky za radu.
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Ono je hezké spoléhat se na něčí rady ,ale je třeba také zkoušet hledat sám. :-)

Úprava barev je kolikrát dosti pracná záležitost a správně nastavit - tedy shodně - celý projekt je velmi ošidné. V Event FX je takových nástzrojů hned několik, včetně efektu Color Match, který dokáže slušně srovnat barevnost jednoho klipu vůči jinému. Klip, podle kterého budete chtít narovnat barvy otevřete přes pravé tlačítko v Trimmeru a na klip, který chcete upravit vyberete a přetáhnete z Video FX a zvolíte šablonu default. V trimmeru si najedete na nejvhodnější barevnou scénu a v otevřeném efektovém okně kliknete na trimmer. Program si tím nabere barevný tón. Ve druhém okně kliknete na Preview. V okně úprav je potom ještě třetí okno, kde se Vám ukáže výsledná úprava. Kurzor je třeba mít při této operaci na klipu, který se má barevně doladit. Výsledky takového počínání jsem ovšem různé. Někdy nadchne hned první pokus, jindy je třeba experimentovat. Nejspíše bude nutné opravit jeden klip za druhým. Dá se sice pokusit o přenesení vlastností prvního klipu na všechny ostatní, ale tímto způsobem se barvy většinou k plné spokojenosti nesladí. Nemám velké zkušenosti s úpravami barev z Event FX, kde je několik možností úprav barev. Bez patřičných zkušeností to jde kolikrát ztuha. Snad se Vám to podaří. Hodně štěstí.

P.S. Sony Vegas je program s velkou škálou nastavení, je třeba se to dlouho učit. Moje metoda pokus omyl není nejrychlejší, ale člověk se při ní hodně naučí. :-)
amater

Takže jsem měl špatně nastaveno v properties pixel format.
Měl jsem nastaveno 32 bit floating point (full range)
po přepnutí na (video levels) se barvy srovnali.
Spoléhat se na něčí rady?Tak jsem si chtěl nechat poradit od zkušených na tomto fóru,věřte,že tomu věnuji hodně času.Děkuji vám.


Naposledy oživil Anonymous v 20.01.2021, 04:20
Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host