Tvorba BD a DVD v Edius 6

Odpovědět
roman51
Příspěvky: 362
Registrován: 09.03.2012, 17:54
Kontaktovat uživatele:

Podle mé zkušenosti rozdíl mezi Win7 Professional a Ultimate je hlavně v ceně cca 1000,- Kč u OEM verzí. Obě mám nainstalené v OEM jako multiboot na jednom počítači a žádný rozdíl jsem nezaznamenal. Ultimate má navíc pouze:
- Pomoc při ochraně dat v počítači a přenosných úložných zařízeních před ztrátou nebo odcizení pomocí nástroje BitLocker.
- Možnost práce v jazyce dle vlastní volby a přepínání mezi 35 jazyky.
A to podle mého názoru za 1k nestojí.

Pro MONYS: Podle tvého posledního PrtSc tam nevidím VA2, ale V2, tedy základní nastavení po instalaci. Když na V2 klikneš pravou myší, otevře se ti nabídka na mazání stop a na jejich přidávání. To už bys mohl tedy vědět. Když máš Edu legálně a od Syntexu, nech si od nich umožnit stažení CZ manuálu k v.5, tam to všechno je !!
mack
Příspěvky: 104
Registrován: 28.11.2011, 14:01
Kontaktovat uživatele:

Chystal jsem se také přidat příspěvek ohledně W7. Hodně se tu haní W7home, ale myslím, že základ všech systémů, tedy jádro je stejné u všech. Včera jsem si posurfoval a hledal rozdíly mezi edicemi a rozdíly jsou většinou ve funkcích, které asi většina z nás stejně nepotřebuje a možná je pak vypínáte. Asi největší rozdíl je v možnosti použití operační paměti, Home 16GB a PRO a ULT 192GB. Osobně jedu na HOME a zatím (asi mam štěstí) nemám problém. Chápu, když řešíte problém padání a W7pro. a W7ult. to nedělá, pak je to zřejmé. Možná až narazím na problém a půjde řešit jedině změnou edice asi změním názor, ale "zatím" proti HOME nic nemám a jsem spokojen.
MONYS
Příspěvky: 400
Registrován: 24.12.2010, 15:21
Kontaktovat uživatele:

Roman 51.Díky za nápovědu to rozšíření mě nenapadlo.
samdoma
Příspěvky: 1
Registrován: 29.05.2012, 09:46
Kontaktovat uživatele:

NO ja mam presne ten isty problem, dvd sa ta vytvorit, ale menu do dvd v Ediuse 6 uz nie, pada to a aj BD pada, nejde ... :(
Zkal
Příspěvky: 41
Registrován: 11.06.2010, 17:02
Kontaktovat uživatele:

Přeji pěkný den a prosím poradit s následujícím:
Dostal jsem se do fáze vypalování projektu na BR.
Záměrem bylo vypálit 34min projekt v AVCHD na DVD placku jak to bylo možné v Pinnacle studiu.
Vytvořil jsem tedy meny a nechal vytvořit obraz ve mnou zvoleném Folderu jen se snížením datového toku na 17M – velikost BR disku jsem nastavil na nejmenší cca 7G - možná už tady je chyby, že používám přepočet do struktury BR... ale jak jinak?
Ve Folderu po renderingu jsem našel dvě složky. Pomocnou a běžnou ve struktuře BR (velikost BDMV obrazu je 4G3).
Do této chvíle vše OK. BR složka šla normálně přehrát pomocí Power DVD 11 včetně struktury meny.
Když jsem to chtěl vypálit, použil jsem Pinnacle studio a vypálil z uloženého BDMV - v Edovi mi to pálit nedovolí, bo nemám BR mechaniku. (Vyřešila by to případně BR mechanika s vložením DVD disku?)
V PC to chodí ale po vložení do stolního BR to hlásí nekompatibilitu. Zkoušel jsem vymazat i adresáře JAR, META apd., ale stále stejné…
Běžně tímto způsobem pálený obraz z Pinnacle ale počítaný v Pinnacle (ale do AVCHD) mi stejný stolní přehrávač bere.
Děkuji předem za radu.
Capik

Mám obdobný problém ale opačného rázu. Mě to bez problémů udělá BD disc ale když chci ze stejného projektu udělat obyčejné DVD tak to spadne. Mám Edu 6 a vše pracuje jak má jen mi to ale při vypalování DVD udělá ale jen soubor mpg. a nevypálí DVD. Tzv to udělá je složku DVD Temp (mpg) ale složka DVD Image je prázdná. Při přepočítávání se to shodí. Při vytváření BD Disku je vše v pořádku a disk se normálně vypálí. Prosím nemá být někde něco nastaveno aby to vypalovalo i normální DVD?

A odpověď na to proč nehraje BD disc v normálním přehrávači? Protože to neudělá kompaktibilní složku. Pokud tu složku v PC otevřete měla by tam být ještě podložka označená + a pokud není tak Vám tam nějaký antivir blokuje toto vytvoření. Nevím jak se vyjádřit přesně ale mě to dělalo podobné problémy....v PC to hrálo a na stolní BD přehrávači nebylo kompatibilní.


Naposledy oživil Anonymous v 19.12.2020, 12:25
Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host