Video ze dvou kamer - způsob práce, náhled

bugr
Příspěvky: 67
Registrován: 23.12.2017, 11:12
Kontaktovat uživatele:

se mi to ukotví o patro níž , hm, si říkám jestli to není nějakej bug.
Romolus
Příspěvky: 1692
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Jestli to nejde. Jděte do View - Window Layouts - Default Layout. Nebo Alt+D a D. Okna se Vám srovnají do původního nastavení. Až si je uzpůsobíte dle svého, doporučuji na stejném místě pod vlastním popiskem uložit na stejném místě. Určitě to půjde. :-)
bugr
Příspěvky: 67
Registrován: 23.12.2017, 11:12
Kontaktovat uživatele:

dík, už je tam, nebudu se do toho hrabat, ať žije default (:P)
bugr
Příspěvky: 67
Registrován: 23.12.2017, 11:12
Kontaktovat uživatele:

omlouvám se ale jsem stará hlava. Zapomněl jsem jak dělat ten vícekamerový střih ne tím jejich originálním způsobem. Prostě polopaticky jak rozdělím obrazovku s tím, že mi zůstanou klipy na ose pěkně pod sebou.

Jinak je naprosto supr to tlačítko Automatic Write (touch) tím se multikamerový střih dělá naprosto ideálně.
Romolus
Příspěvky: 1692
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Ani nevím, zda jsem někdy dělal střih z více kamer, jak je to defaultně ve Vegas. Já si dám video ze dvou kamer pod sebe do stop. Potom si každou rozdělím stylem obraz obraz v obraze do dvou oken vedle sebe. spustím přehrávání a dívám se na obě okna najednou. Tak kde přepínám mezi kamerami jednoduše odmazávám ze stopy video vždy v dané stopě nepotřebuji. Tak vzniká to, že nechám v obou stopách jen to, co zamýšlím ponechat. Až dojdu nakonec, jednoduše videa z obou stop, které zbyly uložím do stopy jediné. a je hotovo. Z více kamer to samé, jen více oken stejným způsobem rozdělím do náhledu a postupuji stejným způsobem. Snad je to dost srozumitelné.
bugr
Příspěvky: 67
Registrován: 23.12.2017, 11:12
Kontaktovat uživatele:

tak s tím bojuju do dnes, ten postup originál multicam je sice jednoduchý na práci ale nemůžu si upravit obraz z jednotlivých kamer což mi dost vadí.

Ten postup když se rozházím jednotlivé stopy do jednoho náhledového okna má zase tu vadu, že ten střih je dost pomalý a složitý. Navíc když utlumím jednu videostopu tak mi zmizí z náhledu

Já snad zkusím Edius. jedu teď na tři kamery a Vegas mi v tom přijde nic moc. Jinak přidávám náhledové okno se zvýrazněním toho jak dělám střih. Protože podle toho, že tu píšete něco o vystřihování tak nevím jestli používáte někdo tuhle funkci.
Přílohy
vegas-multicam.jpg
vegas-multicam.jpg (471.81 KiB) Zobrazeno 203 x
bugr
Příspěvky: 67
Registrován: 23.12.2017, 11:12
Kontaktovat uživatele:

jestli sem ještě někdo chodí tak jsem konečně zjistil jak to má Vegas vymyšlený. Takže nejdřív editovat v jedné stopě komplet video, pak dát expand multicam, ono to ty jednotlivé stopy rozhází zvlášť a pak si může člověk v klidu editovat video z každé kamery jak chce. Doostřit, změnit barvy, jas... Střih mu zůstane. uff , po několika letech jsem na to přišel.

jo a je potřeba nastavil show full fram in external monitor, jinak člověk nevidí změny a video vypadá pořád stejně.
Saxel
Příspěvky: 43
Registrován: 09.03.2018, 11:05
Kontaktovat uživatele:

Můžeš to upřesnit? Nerozumím tomu "nejdřív editovat v jedné stopě komplet video". Dáváš materiál ze všech kamer do jedné stopy nebo každou kameru do jiné stopy?
bugr
Příspěvky: 67
Registrován: 23.12.2017, 11:12
Kontaktovat uživatele:

bavím se o postupu jak to má vymyšleno primárně vegas. Jak tu psal na začátku Romolus, že to tak nedělá.

Což znamená synchronizovat, kliknout na enable multicam editing a potom označit jednotlivé stopy a dát create multicamera track. To dá všechna videa do jedné stopy kde se to pak lehce stříhá.

A řešili jsme, že nejde upravovat jednotlivé videostopy. Ale ono to jde, jak jsem zjistil až teď, stačí je po tom editování opět rozhodit do jednotlivých stop a upravit si každou zvlášť.

Ono to teda vlastně jde i v té jedné stopě, na což jsem přišel taky až teď. Jen se musí kliknout na konkrétní klip v projekt media například, dát media FX a pak člověk může měni vlastnosti jednotlivých stop.

Ale možná je to věc, kterou všichni víte a jen já jsem to do teď neuměl využít. Každopádně v žádném tutorialu jsem to nenašel.
Saxel
Příspěvky: 43
Registrován: 09.03.2018, 11:05
Kontaktovat uživatele:

Dík za vysvětlení, teď už jsem v obraze. Zpracování z více kamer dělám jen výjimečně a v malé míře, takže jsem se zatím obešel bez automatizace, ale je dobré vědět, že to jde i lépe (jak popisuješ).
Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host