Otestoval jsem nastavení exportu z Ediusa do DVDA pro video HD MPEG.První stránka nastavení:
Potvrzení a výběr bitrate:
Také toto video DVDArch akceptuje a nerenderuje ho znova.
Ale zaráží mne jedna věc.DVDArch hlásí, že audio bude rekompresovat a detekuje ho jako MPEG.
To není pravda.Oba moje editory včetně MediaInfo detekují audio PCM.
Napadlo mě proto vyexportovat totéž video se stejnými parametry, ale upravené tak, aby byly
kompatibilní jako DVD.Takže jako klasický soubor mpeg-2 kompatibilní s DVD jak jsme byli zvyklí v pinnaclu.
Jedině v tomto případě DVDArch akceptoval video i se zvukem a nehlásil potřebu rekomprese. audia.
Takže v tomto případě odpadá nutnost exportovat zvlášť video a zvlášť audio.
A teď něco o diskuzích na jiných forech:
Konečně mi docházejí souvislosti nekonečných debat znalejších uživatelů Vegas o muxu a demuxu audia
a jejich hašteření, který že to demuxer je lepší.
Také mi dochází principiálně z jakého důvodu potřebují frameserver a z jakého důvodu někteří používají
reexport videa jako m2v a podobné další featurky.
Podle mně to dělají to hlavně proto, aby nemuseli dvakrát exportovat ten samý soubor aby z něho dostali separované
audio a video.
Protože zatím se mi nepovedlo najít kombinaci audia a videa dohromady v jednom souboru, aby jedno nebo druhé
DVDArch nechtěl rekompresit. Pozor, mluvím o videu HD.Video SD už jsem vyřešil, viz screeny výše.
A zatím jsem ani nikde nenašel zmínku, že by to někomu šlo.
Video pak proženou něčím co je kvalitnější nez výstup z Vegasu, ale aby to potom DVDArch pobral a nerekompresoval.
Totéž zřejmě platí o zvuku z videa, protože jak už všichni víme zvuk AC-3 po rekompresi v DVDArchu je zeslabený.
Možná, že je to i z jiných důvodů.Pro mě je to obrovské překvapení a hromada nových informací ze kterých jsem mírně
řečeno rozpačitý.Ale to je způsobeno tím, že toho o dané problematice moc nevím a zvažuju, jestli mám obětovat
nějaký čas tomu abych pochopil.
Přiznávám, nechce se mi.